PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

L’Ajuntament i l’ESDi renoven el seu compromís amb la sostenibilitat local

Aquest matí s’ha signat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació per al Disseny Tèxtil (FUNDIT), gestora de l’Escola Superior de Disseny (ESDi), pel curs 2014-2015. Un acord que reafirma el desenvolupament d’accions i iniciatives d’ecodisseny i productes de comunicació per a la sostenibilitat local.

Tal i com ha comentat l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, en la roda de premsa d’aquest matí: “La sostenibilitat és una prioritat tant per l’ús de les matèries primeres, com per l’aprofitament energètic i la cura del rodal i és una bona notícia que FUNDIT estigui dins d’aquest acord de sostenibilitat global de la ciutat que vol crear tota una línia de foment de la cultura i de l’economia verda”.

Antoni Garrell, director de FUNDIT, ha destacat que “aquesta és la quarta edició que ratifiquem aquest conveni i volem agrair a l’Ajuntament que confiï en l’ESDI, una col·laboració que ens ha deixat molt bons records i ens fa visualitzar el futur amb optimisme, com quan vam fer un debat sobre l’aigua amb escoles de Sabadell i vam veure com les noves generacions enfocaven els problemes de bell nou i amb capacitat de reinventar el món”.

Les activitats específiques per aquest curs escolar se centraran en el treball d’estudiants de 2n i 3r curs de diversos graus en matèries tan diverses com ara l’elaboració de material audiovisual per la lluita contra la contaminació acústica a nivell domèstic, la creació de mapes dinàmics i eines de visualització de dades ambientals, o el disseny d’estratègies, serveis o productes en el marc de l’ús d’espais oberts relacionals (com ara Sant Vicenç de Jonqueres) o el disseny aplicat als horts urbans i escolars, entre d’altres.

De forma complementària, alumnes del grau de Gràfic donaran suport en el redisseny de la imatge gràfica/logotips en l’àmbit cultural de la ciutat (Museus i Arxiu Històric).

Aquesta col·laboració amplia la ja realitzada fins ara, on s’han generat diverses peces audiovisuals per la difusió de l’Agenda 21 Escolar o la mongeta del ganxet, estudis específics d’espais relacionals de la ciutat, o treballs associats a l’aprofitament de recursos naturals existents al Parc Fluvial del riu Ripoll com ara la canya americana.