PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

La tercera edició del Sabadell Smart Congress posarà èmfasi en l’urbanisme a les ciutats mitjanes, les noves tecnologies i el finançament de projectes de ciutat intel·ligent

Per tercer any consecutiu, Sabadell es convertirà, els propers dies 25 i 26 de febrer, en centre de referència internacional per conèixer les últimes tendències pel que fa a les ciutats intel·ligents arreu del món. Com en les edicions anteriors, el congrés s’orienta a la gestió intel·ligent de ciutats petites i mitjanes i, en concret enguany, al voltant de les tendències de l’urbanisme a les ciutats de mida mitjana, les noves tecnologies en l’àmbit de la salut i el finançament de projectes de ciutats intel·ligents.

De fet, les temàtiques de les sessions de treball són fruit de la demanda d’anteriors edicions i expositors del congrés. Així, durant dos dies la ciutat abordarà aspectes com ara: l’estratègia i la visió de la ciutat intel·ligent, l’estil de vida sostenible, les ciutats intel·ligents a Espanya, els models de ciutat intel·ligent a Europa i Llatinoamèrica, el finançament de projectes de ciutat intel·ligent, l’E-salut, l’E-govern i la Planificació urbana intel·ligent, entre d’altres qüestions.

sbdcongresTal i com ha assenyalat l’alcalde de Sabadell, Joan Carles, Sánchez, “el Sabadell Smart Congress té la voluntat de traslladar als serveis públics que estan al servei del ciutadà els avenços tecnològics. De fet, tota aquesta estratègia va en la línia de les directrius europees, és a dir, que hi ha un conjunt de línies de finançament de projectes vinculats al desenvolupament de les ciutats intel·ligents, per aplicar millores en la gestió urbana, dins la idea de la quàdruple hèlix que promou la Unió Europea en el seu programa de finançament 2014-2020: govern local, empreses, universitat i ciutadania”.

De la seva banda, el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, ha destacat que “es tracta d’una cita consolidada, ja en la seva tercera edició, ja que és una oportunitat pels municipis petits i mitjans”. I ha afegit:Convertir-nos en el congrés de les ciutats petites i mitjanes significa que Sabadell fa un esforç per liderar, per posar a l'abast d’aquest municipis, dels seus ciutadans, petites i mitjanes empreses, universitats, etc..., tota aquesta realitat de canvi que s’està produint a l'àmbit social, econòmic energètic i mediambiental de les ciutats”.

El tercer Sabadell Smart Congress comptarà amb ponents importants com Jordi Hereu, que va ser alcalde de Barcelona; Íñigo de la Serna, alcalde de Santander i president de la RECI. Tots dos seran els responsables de conduir l’acte inaugural, que tindrà lloc a 2/4 de 10 del matí del proper dia 25 de febrer.

 

També hi haurà les ponències del Dr. Lucas Krauel Gimenez Salinas, cirurgià de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, expert en la tecnologia 3D aplicada a la medicina; Tobías Wallisser, soci fundador de LAVA (Laboratori de Visionary Architecture); Mercè Griera, representant de la Comissió Europea; Pablo Sánchez Chillón, expert en nous models de governança de ciutats i Mila Gascó, doctora per la Universitat Rovira i Virgili en avaluació de polítiques públiques entre d’altres.

 

Com a esdeveniment important durant el Sabadell Smart Congress destaca la celebració de la Junta Directiva de la RECI, (Red Española de Ciudades Inteligentes), on els 60 representants dels Ajuntaments que pertanyen a la RECI estan convidats. Aquesta trobada tindrà lloc el dia 25 a partir de les 10 del matí i està previst atendre els mitjans a una roda de premsa posterior, cap a les 12 del migdia.

 

Altresmoments destacats del congrésseran la presentació del projecte Triangulum, finançat per la Comissió Europea i amb participació de l’Ajuntament de Sabadell, el dia 25 de febrer a 2/4 de 12 del matí i una signatura de conveni amb l’Hospitalet de Llobregat i Tarragona per cooperar en l’àmbit de les ciutats intel·ligents, el mateix 25 a les 16.45 de la tarda.

 

Carrer amb temàtica Smart

D’altra banda, les empreses tindran a la seva disposició diferents espais a la nau central de la Fira Sabadell on podran exposar durant el Congrés els seus productes i projectes relacionats amb el món de les ciutats intel·ligents en estands de 12 m2. L’entrada a la zona d’exposició serà totalment gratuïta i en aquesta edició compta amb 27 entitats expositores, 10 de les quals tindran un estandi la resta presentaran objectes urbans intel·ligents en el carrer intel·ligent.

I és que un dels aspectes més destacats del saló serà la recreació d’un carrer de Sabadell amb les possibles aplicacionsi productes innovadors en temàtica smart city com ara punts de recàrrega per vehicles elèctrics de l’empresa GAMESA i una mostra devehicles elèctrics del concessionari de Sabadelld’AUSER RENAULT, també un parquímetre que alhora és punt de recàrrega per vehicles elèctrics MEYPAR, un carregador de telèfon mòbil a la via pública d’STREET CHARGE, un fanal amb il·luminació LED amb sensor atmosfèric de l’empresa ODIN, un tòtem de promoció Comercial de GOODDEAL i un de promoció turística d’INFOCKET, una escombradora elèctrica que s'utilitza per la neteja de la via pública a Sabadell (facilitada per AGORA SERVEIS I CONSULTORIA), així com una moto de disseny ecoeficient d’ESDI. A més, també hi haurà una bústia de recollida pneumàtica d'ENVAC.

En aquest carrer, a més, es podrà veure una casa passiva amb alta eficiència energètica i sostenible, eficient, aïllada i ventilada, de l’empresa Papik i una mostra de casa de 0 emissions de l'empresa NOEM.

Val a dir, a més, que al Sabadell Smart Congress hi participaran com a patrocinadors empreses líders en el desenvolupament de projectes vinculats a l'univers de les "smart cities": Agora Serveis i Consultoria, Fomento de Construcciones y Contratas, Telefonica, Aigües Sabadell, Grupo Clece, Ros Roca, Banc Sabadell, Empark, Cisco, Diputació de Barcelona, Envac Iberia, Ausa, Moba, Socelec-Schreder, TUS (Transports Urbans de Sabadell), Clúster d’Eficiència Energética de Catalunya, Interempresas, Equipamientos y Servicios Municipales, Ajuntament Impulsa, Hoteles Catalonia, Club Tennis Sabadell i Stand Decor.

Concurs d’aplicacions mòbils (apps) i objectes urbans

A més de les ponències el Sabadell Smart Congress organitza el Sabadell Urban Challenge 2015, que és un concurs de solucions innovadores per la gestió urbana, organitzat per Promoció Econòmica de Sabadell SL i adreçat a aquelles empreses, emprenedors o ciutadans que:

  1. Dissenyin i desenvolupin una aplicació funcional per a dispositius mòbils, la temàtica de la qual estigui relacionada amb les potestats, competències, activitats o serveis dels municipis.
  2. Siguin fabricants o dissenyadors de mobiliari urbà que incorpori elements tecnològics innovadors (energies renovables, connectivitat, etc.) o bé que contribueixi de forma innovadora a objectius mediambientals o d’eficiència energètica. També s’inclouen en aquesta categoria eines de software relacionades amb gestió urbana.

El premi del primer classificat seria:

-         Ús d’un estand gratuït de 12 m2 al Sabadell Smart Congress 2015.

-         Possibilitat d’exposar el seu producte en una ponència davant del públic assistent al congrés.

-         Possibilitat de presentar el seu producte en entrevistes amb els representants dels municipis de la Red Española de Ciudades Inteligentes que estiguin presents (networking i mentoring), en funció de la seva disponibilitat

-         Cessió gratuïta d’un despatx al Centre d’empreses industrials de Can Roqueta de Sabadell (avinguda de Can Bordoll, 119) o d’un espai de co-working al Centre de Promoció Empresarial (CPE) de Sabadell (c/Tres Creus, 236), durant 3 mesos.

Alternativament, segons indiqui en el formulari d’inscripció, el primer classificat podrà optar a una retribució econòmica de 1.000 euros.

Així doncs, Sabadell Smart Congress és una oportunitat per a universitats, empreses i Ajuntaments petits i mitjans per tenir accés d'una manera gratuïta i de primera mà, als coneixements sobre el desenvolupament tecnològic/intel·ligent de les ciutats i els marcs de finançament, com són els de la Unió Europea. A més, es tracta d’una cita anual que permet estar actualitzat i connectat a les darreres tendències i els actors principals d’aquest sector en creixement, amb un mercat a nivell mundial que es preveu que es tripliqui en els propers anys, fins arribar a valorar-se en 15.600 milions d’euros.

Més informació sobre el Congrés a:

http://www.sabadellsmartcongress.com/

smartcity@ajsabadell.cat

Twitter: @sbdsmart

#sbdsmartcongress