PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Comença a funcionar l’aplicació web SBDapparca, que permet pagar per mòbil a la zona blava

A partir del dia 5 de març, entra en funcionament SBDapparca, l’aplicació via web que permet pagar la zona blava de Sabadell amb el telèfon mòbil. El servei s’ofereix de forma gratuïta, és complementari a la xarxa de parquímetres i pot utilitzar-se a qualsevol de les àrees d’estacionament regulat en via pública (Zona Blava) del municipi de Sabadell.

La utilització de SBDapparca, dissenyada perServeis Generals per Municipis S.A. que forma part del grup Àgora Grup, requereix disposar d’un telèfon mòbil o dispositiu anàleg de comunicació (tableta, ordinador portàtil, PDA, etc.) amb connexió de dades a internet i navegador compatible amb l’estàndard HTML5. En tractar-se d’una aplicació web que és executada directament pel navegador, l’ús de SBDapparca no precisa la instal·lació de software i el seu funcionament és independent del sistema operatiu utilitzat pel dispositiu.

https://www.sbdapparca.cat/Content/logoGrande.pngPer poder gaudir del servei, l’usuari ha d’obrir un compte, facilitar les dades personals requerides i acceptar de forma plena i expressa les condicions d’ús i de privacitat. Qualsevol canvi que es produeixi en aquestes condicions serà comunicat al titular del compte, el qual haurà d’acceptar-lo per poder seguir fent ús de l’aplicació.

Tal i com explica el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, “la voluntat és incrementar la rotació de vehicles a la zona blava i, alhora, facilitar l’aparcament i la mobilitat a la ciutadania. L’aplicació no permet aparcar més de dues hores, però gràcies a la notificació d’avís que el temps màxim d’estacionament finalitza al cap de 15 minuts es pot renovar i allargar el temps d’estacionament directament des de l’aplicació sense necessitat de desplaçar-se a l’aparcament”.

De la seva banda, Eugenio Díaz, Director General, d'Agora Grup, ha comentat que SBDapparca és una aplicació completament desenvolupada per Serveis Generals per Municipis S.A., l’empresa que s’encarrega de gestionar la zona blava de Sabadell. Amb SBDapparca el servei de zona blava de la nostra ciutat realitza un salt qualitatiu molt important, del qual s'han de beneficiar tots els veïns i veïnes. A més de proporcionar una modalitat de pagament àgil i segura, l'aplicació afavorirà la rotació de vehicles en les àrees d'estacionament regulat, cosa que contribuirà a millorar la mobilitat urbana. Així mateix, SBDapparca integra nombroses funcionalitats addicionals que la distingeixen de les altres aplicacions disponibles per efectuar el pagament dels tiquets de zona blava”.

Ús de l’aplicació

Per poder gaudir del servei, el titular del compte ha d’iniciar la seva sessió consignant les dades d’accés que se li sol·licitin, consistents en una adreça de correu electrònic i una contrasenya.

La modalitat de pagament oferta a través de SBDapparca està basada en el sistema Start & Stop, de manera que l’usuari abona la tarifa corresponent al temps efectiu d’estacionament del vehicle.

El procés de generació i pagament del tiquet electrònic implica tres operacions. La primera és que un cop completat l’estacionament, l’usuari es situa al costat del vehicle i sol·licita l’inici del servei a través de l’aplicació. En cas que el compte tingui més d’un vehicle associat, l’usuari s’ha d’assegurar que la matrícula que figura a la pantalla correspon a la del vehicle estacionat. A continuació, l’usuari especifica el lloc en el qual ha estacionat el vehicle. Es recomana realitzar aquesta operació amb el receptor GPS del dispositiu activat.Per últim, en el moment de retirar el vehicle, l’usuari indica la finalització del servei perquè el sistema generi automàticament el tiquet electrònic i procedeixi al cobrament del seu import. Si, una vegada superat el temps límit autoritzat d’estacionament, l’usuari no hagués notificat la finalització del servei, es generarà i cobrarà un tiquet per l’import màxim.

D’altra banda, l’usuari pot configurar la recepció de tres tipus de notificacions relacionades amb el funcionament del servei: la notificació d’avís que el temps màxim d’estacionament finalitza al cap de 15 minuts i la notificació d’avís que el temps màxim d’estacionament ha expirat i s’ha procedit al cobrament del tiquet. La tercera notificació d'avís informa que l'horari de funcionament de la Zona Blava ha finalitzat i s'ha procedit al cobrament del tiquet.

En aquest sentit, és important destacar que l’usuari pagarà únicament pel temps exacte que hagi necessitat tenir el vehicle estacionat.

La modalitat de pagament oferta a través de SBDapparca no requereix la impressió de tiquets. A tots els efectes, els tiquets electrònics emesos per l’aplicació equivalen als tiquets en paper expedits pels parquímetres.L’usuari de l’aplicació pot consultar i descarregar en PDF tots els tiquets que hagi generat.

Val a dir que actualment a Sabadell hi ha prop de 1.500 places d'estacionament de zona blava en servei controlades mitjançant 64 màquines expenedores de tíquets.

Els horaris de servei s'adeqüen als de més trànsit de la ciutat i als de més activitat comercial i el temps màxim d'estacionament permès ho fa a la tipologia de la zona regulada. A Sabadell existeixen tres zones diferents.

Més informació sobre la nova app: https://www.sbdapparca.cat