PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Sabadell posa en marxa l'itinerari acústic per la ciutat

La Llei estatal 37/2003, del soroll, i la Llei catalana 16/2002, de protecció contra la contaminació acústica, les quals incorporen les criteris establerts a la directiva abans esmentada, disposen un seguit de mesures a adoptar pels ajuntaments amb la voluntat de millorar la qualitat de vida dels ciutadans, i els doten d'una sèrie d'eines per aconseguir-ho. Totes dues lleis han estat desplegades per diversos Reial Decrets o Decrets.

Finalment, el Decret 176/2009, pel qual s'aprova el Reglament de la llei 16/2002, concreta alguns aspectes tècnics i estableix el marc de treball per la gestió ambiental del soroll, així com estableix les directrius per la redacció d'ordenances municipals.


La gestió ambiental del soroll a nivell municipal es coordina mitjançant actuacions que tenen per objecte prevenir o reduir la contaminació acústica a què està exposada la població i la preservació i/o millora de la qualitat acústica del territori. D'acord amb la normativa vigent, els instruments significatius per a la gestió ambiental del soroll són, entre d'altres, mapa de soroll, mapa estratègic de soroll, mapa de capacitat acústica i ordenances municipals. Seguint aquesta gestió l'Ajuntament de Sabadell ha incorporat una activitat consistent en un itinerari acústic per la ciutat amb l'ajuda d'un "smart-phone" i lhttps://ca.sabadell.cat/MediAmbient/i/maparutasbdacustica.jpg'aplicatiu especialitzat Layar, de realitat augmentada.

L’itinerari guiarà els participants per diferents punts de la ciutat, on hauran de respondre un joc de preguntes, fer petites anàlisis acústiques d’indrets històrics de la ciutat, seguir un joc de pistes, aprenent conceptes bàsics de l’acústica de forma innovadora.

L’activitat planteja una descoberta acústica de la ciutat a partir del concepte de “Ghymkhana” urbana, per tal d’apropar el món de l’acústica a l’alumnat.

*Observacions: Pel desenvolupament de l’activitat, és necessari disposar d’un Smart phone amb tarifa d’accés a dades activada per cada dos alumnes. Cal fer una descàrrega prèvia de dues aplicacions disponibles a Google Play o iTunes: Layar i aplicació tipus "sonómetro": Noise Tube o Noise Watch, totes elles gratuïtes.


Més informació a:

Regidoria de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes.

https://ca.sabadell.cat/MediAmbient/p/itinerariacustic_cat.asp

Telèfon: 937.453.314
sostenibilitat@ajsabadell.cat