PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Les primeres proves de la xarxa de recollida pneumàtica verifiquen un bon funcionament del sistema

Des del passat dia 1 s’estan fent les proves necessàries per verificar la maquinària del sistema de recollida pneumàtica al Centre de la ciutat. Fins ara, totes les proves que s’han dut a terme del nou sistema de recollida de residus han verificat que el complex mecanisme funciona correctament. 

Les proves, que duraran tot el mes de novembre, consisteixen en la verificació del tancament hermètic de les canonades per assegurar que no hi ha fuites d'aire per una possible soldadura mal feta.

També s’està fent la verificació dels pous de registre i la verificació de la comporta d’inspecció, així com la comprovació del funcionament de totes les comportes d’abocament i, en especial, la comunicació entre l’ordinador central i les comportes comercials.

De la mateixa manera, aquestes dies s’està validant la continuïtat del cable de comunicació (elèctric i pneumàtic), és a dir, el cable que dóna la senyal a la vàlvula per que s'obri.

Un cop realitzades totes les comprovacions els ciutadans i ciutadanes podran començar a fer servir el nou sistema de recollida d’escombreries. Es preveu que serà principis de desembre.

Mentrestant, l’Ajuntament farà una campanya informativa entre els veïns i veïnes de l’àmbit d’influència per facilitar l’ús de les noves bústies de recollida pneumàtica. La campanya es posarà en marxa el dia 12 de novembre en dos formats diferents: cartells i flyers per lliurar en mà.

Campanya informativa

L’Ajuntament ha previst una campanya informativa entre els veïns i veïnes de l’àmbit d’influència per facilitar l’ús de les noves bústies de recollida pneumàtica. La campanya es posarà en marxa el dia 12 de novembre en dos formats diferents: cartells i flyers per lliurar en mà.

El cartell es repartirà a tots els domicilis del Centre i inclourà l’explicació de cada punt de recollida, que compta amb 4 bústies, una per a cada fracció que es recull, o sigui, paper i cartró, envasos lleugers, matèria orgànica i resta. Aquest full informatiu oferirà, a més, recomanacions d’ús del nou sistema de residus com ara utilitzar bosses que càpiguen per la porta de la bústia, no forçar la introducció de la bossa o no abocar residus voluminosos com olis, pintures o runa, entre d’altres consells.

La campanya també va adreçada als comerciants que tinguin a prop una bústia de recollida pneumàtica, ja que atenent les seves necessitats tindran una clau especial per obrir i tancar una comporta de dimensions superiors que els usuaris que dipositaran residus domèstics.