PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

L'Ajuntament de Sabadell i el Banc Sabadell signen un conveni marc per a l'impuls de l'smart city

L’Ajuntament de Sabadell i el Banc Sabadell han signat un conveni marc de col·laboració. L’objectiu del conveni és dissenyar un model de ciutat sostenible i d’ajuntament eficaç en la gestió basat en les tecnologies de la informació i la comunicació més actuals, que situï Sabadell com una referència en el context de les anomenades “Smart Cities”.

Per això, ambdues institucions treballaran coordinadament en la proposta, disseny i avaluació d’activitats orientades cap a la innovació i la modernització. Aquest acord permetrà establir un canal de comunicació institucional entre ajuntament i banc per als propers quatre anys. Alhora, les dues institucions col·laboraran en l’organització d’esdeveniments a la ciutat vinculats al concepte de l’smart city i l’economia relacionada amb les noves tecnologies, contribuint a convertir Sabadell en un referent en aquest àmbit. 

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha destacat que “aquest conveni se suma al compromís de Banc Sabadell amb la ciutat”. A més ha afegit que “és un pas més en l’aposta de Sabadell per la nova realitat de les ciutats intel·ligents, estem avançant de manera accelerada per aprofitar les noves tecnologies i convertir-nos en una ciutat líder en aquest àmbit, i el Banc Sabadell ho farà possible”.

Josep Canalias Puig, sots-director general de Banc Sabadell, ha explicat que “aquestes iniciatives que implementem són un exemple de l’aposta per avançar en el pagaments amb targetes i mòbils” i ha destacat que es tracta “d’un projecte apasionant i un repte perquè Sabadell sigui una ciutat intel·ligent pionera i envejable”.

Per tot això, s’estableixen 3 línies bàsiques de treball: dinamització de l’estratègia de ciutat Smart City, dinamització del teixit empresarial i modernització de l’administració. Per això, conjuntament, se seleccionaran àrees concretes de la ciutat (comerç, turisme, aparcaments, transport públic, etc.) i s’hi implementaran estratègies concretes. A més, pel que fa referència a la modernització de l’administració, les accions se centraran especialment en la realització de tràmits que impliquin el pagament de taxes i impostos. En particular, es preveu l’estudi de nous sistemes de realització de tràmits de pagament des de dispositius mòbils, targetes financeres “contactless” o mitjans tecnològics anàlegs.

En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que el primer exemple pràctic d’aquest conveni “és aprofitar l’aposta del Banc Sabadell per facilitar la relació entre clients i comerços per fer front al pagament segur” i ha destacat que “una àrea comercial molt potent com és Sant Pau de Riu-sec serà la gran prova”.

De fet, en la mateixa línia de col·laboració, el Banc Sabadell ja ha iniciat la implantació de noves tecnologies pels comerços de la ciutat. Per exemple, s’estan distribuint datàfons amb tecnologia NFC (“Near Field Communication”) que permeten pagar les compres amb targeta contactless, només acostant-la al datàfon, de manera més ràpida i àgil que la forma de pagament convencional. Amb aquests terminals, també es podrà fer el pagament amb el telèfon mòbil, sempre que estigui adaptat per poder operar amb tecnologia NFC. La implantació d’aquesta nova tecnologia s’estendrà a la zona de comerços del Sabadell Parc Empresarial, a Sant Pau de Riu-Sec, fent que es converteixi en un dels primers  “smart” parcs empresarials d’Espanya, gràcies a aquest desplegament i d’altres inversions tecnològiques que hi ha portat a terme un altre dels partners principals, com és el cas de Telefónica.

L’objectiu final és que les mesures que s’adoptin en el marc d’aquest conveni comportin una dinamització del teixit empresarial de la ciutat i una millora dels serveis municipals a través de la incorporació de les tecnologies més innovadores, incrementant la competitivitat i la capacitat d’atracció de Sabadell i afavorint el canvi del model productiu del país.