PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

"Emergency Exit #", d’Antonella d’Ascenzi, enceta la temporada de tardor a l’Estruch

Avui, divendres 29 de setembre, a les 7 de la tarda...

Emergency Exit -29Avui, divendres 29 de setembre, a les 7 de la tarda, Antonella d’Ascenzi farà un tast de l’espectacle Emergency Exit # a la sala d’exposicions de l’Acadèmia de Belles Arts, dins de l’itinerari Diàlegs en Trànsit. I el dissabte 30 de setembre, a les 9 del vespre, arrenca la temporada de tardor de l’Estruch amb la presentació d’aquest espectacle sencer. L’espectacle d’Ascenzi és un dels projectes artístics que ofereixen una mirada crítica i analítica sobre la feminitat i altres qüestions de gènere que es podran veure a la fàbrica de creació de les arts en viu aquesta temporada.

Emergency exit #, de piel y de hilo és una coreografia per a intèrprets de pell (dona) i de fil (marioneta) i una antologia de petites confiances femenines, iròniques, absurdes i potser autobiogràfiques. Com diu la seva creadora, Antonella D’Ascenzi, es parla de la dona, però no només s’adreça a les dones. Acompanyada per una marioneta amb nom i cognom –Antonia de Roux–, reflexiona sobre el cos, els moviments i els conflictes de gènere dins d’una arquitectura visual que reprodueix la quotidianitat virtual i real. De fet, emergency exit en català vol dir sortida d’emergència, una referència que transporta el públic al forat per on cau una agosarada Alícia, tot un viatge a l’interior de l’experiència sensorial. Aquesta peça es va estrenar el juny de 2016 al Teatre Victoria Eugenia de Sant Sebastià.

Antonella D’Ascenzi és una ballarina, actriu, docent i creadora italiana establerta a Barcelona. La seva formació en arts escèniques és molt eclèctica; ha estudiat amb diferents professors i centres arreu d’Europa i ha aprofundit especialment en la dansa-teatre i el teatre físic. Com a performer, actriu i ballarina ha actuat en diversos espectacles. Al llarg de la seva trajectòria, D’Ascenzi ha rebut diferents beques i residències que li han permès aprofundir en diferents formats escènics. Com a intèrpret i creadora ha actuat a FiraTàrrega, Fòrum REGI-Marionette de Vergèze (França), IV Trobada internacional de Dones en el Teatre de Sevilla, Festival Mujeres Dramaturgas del Teatro Lagrada de Madrid, Festival La Alternativa de Madrid, Festival internacional de Patzcuaro (Mèxic), Trnfest Festival de Ljubljana (Eslovènia), Festival internacional del teatre de l'absurd Eugène Ionesco (Bucarest), entre altres sales, fires i festivals.