PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Javier Guerrero guanya el 1r premi del XII Certamen Coreogràfic de Sabadell amb la peça "Bussines world"

El 2n premi es va atorgar a la companyia madrilenya La Mínima...

22382465 1825457164160939 5401395934255238128 o 1El 2n premi es va atorgar a la companyia madrilenya La Mínima amb la coreografia Quiénes, creada per Alberto Almazán

El dissabte 7 d’octubre es va celebrar la XII edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell, en el qual es van mostrar 7 coreografies diferents. Aquest concurs l’organitza des de l’Associació Petit Món amb el suport de l’Estruch.

Palmarès

  • 1r premi: Javier Guerrero amb el duet Bussines World. El premi consisteix en 1.000 €, una residència d’un mes a l’Estruch i la possibilitat de presentar la peça dins la programació de la temporada 2018-2019 a l’Estruch.
  • 2n premi: Cia. La Mínima amb la peça Quiénes. El premi consisteix en 500 €.
  • El 3r premi (premi del públic): Ester Guntín amb el duet Komitas. La doble mort. El premi consisteix en 300 €.
  • Premi Certamen de Burgos - Nova York: Cia. La Quebrá amb el duet OMNIA. Aquest premi consisteix en la participació a aquest concurs internacional.
  • Premi NunArt: Cia. Psicoproject en moviment (Jordi Soler i Gisela Riba) amb Homo tecnologicus. Consisteix en una residència a Nunart i presentació de la peça al Festival Nunoff.
  • Premi Institut del Teatre de Vic: Tangen.Benzal (Jesús Benzal i Kristian Tangen) amb Empty.After (coreografia per a 5 ballarins) i Marina Fullana i Laura Llietera pel duet Dosis. En aquesta edició aquest premi s’ha ampliat a dues companyies. Aquest premi consisteix en una residència i la presentació de la peça dins del marc de la celebració del Dia Internacional de la Dansa, a Vic.

Enguany el jurat l’han format Carles Sales, coreògraf i director de l'Institut del Teatre de Vic; Gisela Creus de NunArt, espai de convivència artística; Mayte Luque, responsable del projecte de dansa del CC Barceloneta; Alba Valldaura, actriu i creadora escènica; Alberto Estébanez, director del Certamen Burgos - Nueva York; Albert Vilà, músic i director de la cia. La Petita Malumaluga, i Cora Panizza, guanyadora del 1r premi Certamen Coreogràfic de Sabadell 2016.

Hi van participar ballarins i ballarines, coreògrafs de diferents parts de Catalunya i indrets de l’Estat, com Madrid, les Illes Balears, Andalusia, el País Valencià o Múrcia. D’altra banda, durant la gala del Certamen es va poder gaudir d’un bon ventall de llenguatges coreogràfics i sobretot de temes molt diversos. Es van interpretar peces introspectives com Komitas. La Doble mort d’Ester Guntín, o que evocaven una atmosfera apocalíptica com Empty.alter de Tangen|Benzal. L’actualitat també es va abordar de diferents maneres; Javier Guerrero va presentar un duet que explora les relacions de poder en el món de les grans multinacionals a Bussines world i Cia. Psicoproject en moviment va coreografiar i interpretar Homo tecnologicus, en la qual s’indaga en l’efecte que produeix internet i les xarxes socials en les nostres vides. Omnia d’Irene García - La Quebrá va convidar el públic a entrar en un entramat corporal i dramatúrgic de dualitats, les ballarines Marina Fullana i Laura Llitera van oferir Dosis, una peça còmica sobre el seny i la bogeria, i el trio de la companyia La Mínima va presentar Quiénes, que gira al voltant de les relacions de tres persones.

Bases del certamen

 

IMG 20171009 132558 1