PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
 
BIBLIOTEQUES
Una exposició per redescobrir el patrimoni industrial de la nostra ciutat, conèixer d’on venim i construir el futur. Antigament, les fàbriques que enviaven fum, avui ens ofereixen cultura. I d’exemples, un de ben proper: les biblioteques. 
 
Mostra bibliogràfica sobre la industrialització i com ha marcat el passat i el present de la nostra ciutat. Repassarem des dels orígens de les fàbriques i les colònies industrials fins als reptes de futur que ens plantegen les noves tecnologies i les fonts d'energia renovables. També veurem com aquests temes apareixen en novel·les i llibres per a infants. 

Les Biblioteques Municipals de Sabadell hem confeccionat una guia de lectura per acompanyar la mostra bibliogràfica que anirà itinerant per les diferents biblioteques de la ciutat.


Exposició "Sabadell i la indústria"

Biblioteca Vapor Badia: 4 d'abril - 30 de maig 2018
Biblioteca del Sud: 4 de juny - 25 de juliol 2018
Biblioteca dels Safareigs: 3 de setembre - 29 d'octubre 2018
Biblioteca de Can Puiggener: 5 de novembre - 20 de desembre 2018
Biblioteca del Nord: 10 de gener - 27 de febrer 2019
Biblioteca de Ponent: 4 de març - 26 d'abril 2019
Biblioteca de La Serra: 6 de maig - 28 de juny 2019

Més informació

El món del circ és sinònim de màgia, emoció, imaginació i descoberta. El circ amaga molts secrets en cada un dels seus espectacles. Hi passen malabaristes, equilibristes, contorsionistes, pallassos, il·lusionistes i un munt d’artistes més que fan les delícies de petits i grans. El circ també és seducció, tensió, rialla. L’art d’allò que és extraordinari, l’intent d’assolir l’impossible. Esteu preparats per endinsar-vos en aquest món apassionant? Comença la funció!

Les Biblioteques Municipals de Sabadell hem confeccionat una guia de lectura per acompanyar la mostra bibliogràfica que anirà itinerant per les diferents biblioteques de la ciutat i on tots els nens i nenes podran realitzar una immersió en el món del circ. Trobareu documents que parlen del món del circ, dels múltiples artistes, llibres de tot tipus on el circ és el fil conductor i múltiples recursos per aprendre’n més. I amb les genials col·laboracions de la Pepa Plana, en Jon Davison o l’Estruch, la fàbrica de creació de les arts en viu de Sabadell.

Prepareu-vos i gaudiu!


Exposició "El circ: màgia i emoció"

Biblioteca del Sud: 28 febrer - 22 abril 2017
Biblioteca de La Serra: 1 maig – 24 juny 2017
Biblioteca Vapor Badia: 3 juliol - 23 setembre 2017
Biblioteca de Can Puiggener: 2 d'octubre – 24 novembre 2017
Biblioteca del Nord: 4 desembre 2017 – 26 Gener 2018
Biblioteca de Ponent: 5 febrer – 23 març 2018
Biblioteca dels Safareigs: 2 abril – 31 maig 2018

Més informació

El passat dissabte 25 de novembre va tenir lloc a la Biblioteca Vapor Badia la darrera edició del concurs de literatura ràpida Microcontes 2017. Un total de 13 participants hi van prendre part, en un certamen que té la peculiaritat de celebrar-se i resoldre’s dins la mateixa jornada.

El jurat, presidit per Ricard Ruiz, escriptor, periodista i col·laborador habitual a nombrosos mitjans de comunicació, el conformaven diverses personalitats del món de la cultura i la literatura, com Alex Hinojo, Marta Solé i Anna Cabeza.

Tot i que les bases del concurs ja recullen el tema genèric sobre el qual han de versar els textos, enguany el món del circ, el subtema es concreta en el moment d’iniciar el certamen, a partir d’una imatge escollida a l’atzar.

La imatge en la què els participants van haver d’inspirar-se fou un fotograma de la pel·lícula La parada dels monstres (Freaks, 1932) del director Tod Browning.

El primer premi, dotat amb un val de compra a les llibreries de Sabadell per valor de 300€, es va atorgar al text Hada d’Antonia García Lago. El finalista, dotat amb un val de compra de 150€, fou per a Ramon Gomà, per un relat sense títol.

Els textos poden consultar-se a la pàgina web de Premis Literaris Locals.

L’Ajuntament de Sabadell convoca el XVI Concurs de Literatura Ràpida Microcontes 2017, que tindrà lloc el dissabte 25 de novembre de 2017, a partir de les 10.30 del matí, a la Biblioteca Vapor Badia, amb la finalitat de fomentar la creació literària i la lectura.

Els participants del concurs disposen d’una hora i mitja per desenvolupar un text curt, de màxim 35 línies, al voltant d’un tema genèric i un subtema proposat per un jurat. El premi consisteix en dos vals de compra per a les llibreries de Sabadell valorats en 300€ pel guanyador i 150€ pel finalista.

El tema genèric d’enguany és “El circ”, inspirat en les activitats que promou la carpa permanent de circ La Vela de l’Estruch i les companyies circenses de Sabadell, així com en el cicle monogràfic que les BiMS, Biblioteques Municipals de Sabadell, han dedicat a aquesta temàtica sota el títol “El món del circ: màgia i emoció”

Les inscripcions per participar-hi es poden formalitzar del 16 d'octubre al 17 de novembre mitjançant:

- Tràmit presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (c. de la Indústria, 10 / Despatx Lluch) o a qualsevol dels registres de l'Ajuntament de Sabadell, o bé

- Tràmit en línia

Podeu consultar les bases de la nova convocatòria a la web de Premis Literaris Locals.


Concurs Microcontes 2017

Dissabte 25 de novembre a les 10.30 h

A la Biblioteca Vapor Badia

Inscripcions fins al 17 de novembre

No és cap enigma, llegir té premi!

Després de quatre mesos fantàstics, el concurs El Devorallibres de les Biblioteques Municipals de Sabadell acaba i ho celebrarem amb una gran festa per celebrar els 5 anys aquest dissabte 27 de maig a la Biblioteca Vapor Badia. Hi haurà un espectacle molt especial a càrrec de Sherezade Bardají, sorteig de premis i lliurament de diplomes, tallers per tota la biblioteca... i moltes sorpreses més! A partir de 6 anys.

Programa:

11:00-14:00 h
Recollida de diplomes dels participants i photocall

11:30 h
Espectacle “Allà on viuen els monstres” a càrrec de Sherezade Bardají (per a infants a partir de 5 anys) i sorteig de premis

12.30-14:00 h
Tallers infantils "Atac monstruós". Materials fins exhaurir existències.

L'activitat és oberta a tothom. Trobareu més informació al blog del concurs.


Gran festa del Devorallibres

Dissabte 29 de maig a partir de les 11 h

A la Biblioteca Vapor Badia

Les Biblioteques Municipals de Sabadell obren les sales d’estudi durant el període d’exàmens i avaluacions en horari extraordinari nocturn i de cap de setmana.

Les biblioteques del Nord, Sud, Ponent i Vapor Badia tenen habilitades sales d’estudi de manera permanent dins l’horari habitual d’obertura d’aquests equipaments, per facilitar als estudiants les condicions òptimes i l’ambient adequat per respondre a les necessitats d’estudi i recerca al llarg del curs acadèmic. Els espais estan condicionats amb connexió Wi-Fi amb el carnet de biblioteques.

El període d'obertura especial començarà el dimarts 2 de maig i finalitzarà el dijous 22 de juny de 2017 (les Biblioteques Municipals de Sabadell estaran tancades els dies 1 de maig, 15 de maig, 23 i 24 de juny). El 15 de maig -Aplec de la Salut- només funcionarà la sala d'estudi de la Biblioteca Vapor Badia fins a les 24 h.

Períodes d'obertura de les sales d'estudi

Del dimarts 2 de maig al dijous 22 de juny de 2017 (ambdós inclosos):

Biblioteca Vapor Badia:

De dilluns a divendres: 10 a 1 h
Dissabte i diumenge: 11 a 1 h

Biblioteca de Ponent:

Dilluns i divendres: 16 a 1 h
Dimarts, dimecres i dijous: 10 a 1 h
Dissabte: 10 a 14 h

Biblioteca del Sud:

Dilluns, dimarts, dimecres i divendres: 16 a 21 h
Dijous: 10 a 21 h
Dissabte: 10 a 14 h

Biblioteca del Nord

Dilluns, dimecres i divendres: 16 a 20.30 h
Dimarts i dijous: 10 a 14 h i 16 a 20.30 h
Dissabte: 10 a 14 h

Més informació

Butlletí electrònic

Butlletí electrònic
Butlletí d’activitats de qualsevol de les 7 Biblioteques Municipals de Sabadell

Subscriu-te!

També et pot interessar...

Biblioteca virtual
Préstec de llibres electrònics
Aplicació mòbil
Pregunta a la Biblioteca
Premis literaris
Lectura per a l'èxit educatiu
Racó gastronòmic
Bibliolab
Twitter
Facebook
3
4
5
6