PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament ofereix col·laboració en l’acolliment de menors d’edat estrangers que arriben sols a Catalunya

L’Ajuntament ofereix col·laboració en l’acolliment de menors d’edat estrangers que arriben sols a Catalunya

La proposta es fa perquè a partir del passat mes de juliol s’està produint una arribada a Catalunya de nois i noies estrangers menors d’edats sense referents familiars que està superant àmpliament la xifra d’altres anys. L’arribada a Catalunya d’aquests menors va ser l’any 2016 de 684 menors, el doble que l‘any anterior. Aquest 2017, fins al novembre, ja en són més de 1.300.

Un cop detectats, els nois i noies són portats a la fiscalia provincial de menors de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia, per a la seva identificació, visita metge forense, determinació de l’edat, i posterior posada a disposició de la DGAIA.

A Sabadell comptem amb experiència en el treball cooperatiu entre administració i entitats i del tercer sector, som una ciutat acollidora i podem acompanyar aquests nois i noies en el seu procés d’integració social com a ciutadans de primera”, ha afirmat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

L’Ajuntament ofereix 15 places de suport, amb la previsió d’ampliar-les fins a arribar a les 20, a l’Alberg de la ciutat. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Fundació IDEA, que farà el seguiment dels nois i noies. Aquestes instal·lacions donaran suport al centre d’acollida Coda 1 que gestiona la Fundació.

Cada menor romandria a l’Alberg uns dos mesos, mentre es realitza el diagnòstic tècnic de la seva situació i s’elabora la seva proposta definitiva de protecció.

A fi de garantir una bona convivència a l’Alberg, es vetllarà perquè els menors que s’acullin tinguin una bona capacitat de convivència i que presentin un bon pronòstic d’acompliment del pla de treball. L’acord amb la Generalitat tindrà una durada inicial d’un any i el servei estarà finançat per la DGAIA.