PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Museu d’Art inaugura una exposició sobre el sabadellenc Ricard Figueras

El Museu d’Art inaugura una exposició sobre el sabadellenc Ricard Figueras

Per a Ricard Figueras Bonet, el viatge, entès com un recorregut vital inexorable, és un concepte que enllaça la percepció de la vida amb la seva obra. Des del moment que som engendrats iniciem una travessia que ens ha de dur, passant per diferents estadis, fins al darrer viatge, que és la mort. La mort és un fet envoltat d’un conjunt de manifestacions que són producte de creences i de contextos –socioeconòmics, culturals, espacials, temporals, etc.–, i en funció d’aquests el nostre comportament es determina.

Amb el desig de l’últim viatge el pintor es pregunta si en la societat contemporània sabadellenca aquests hàbits han variat o, ben al contrari, si davant de la mundialització ens aferrem a la terra i reafirmem alhora la voluntat de reposar al lloc on hem nascut. L’exposició té alhora un component interactiu en què es convida al visitant a bastir el seu darrer equipatge i reflexionar sobre l’indret on voldria reposar per sempre.

Figueras, un pintor figuratiu

Ricard Figueras Bonet (Sabadell, 1955) es defineix com un pintor figuratiu i treballa a partir de les formes reals, transformant la realitat que veu. L’any 1981 va participar en l’exposició col·lectiva “Sabadell a Picasso”, organitzada pel MAS, i des d’aquest moment va anar desenvolupant i mostrant el seu llenguatge personal en nombroses exposicions individuals i col·lectives.

Ha exposat a Barcelona, Girona, Tarragona, Santander, Sevilla Màlaga, Alacant, Nova York i Suïssa, entre altres ciutats, i ha estat seleccionat per participar en el taller “Maestros de la figuración” de la Universitat de Navarra, impartit per Antonio López i Juan José Aquerreta.

Activitats complementàries, els mesos de gener i febrer

En el marc d’aquesta exposició temporal, s’han programat activitats complementàries. La primera és una xerrada sobre la mort en l’art, a càrrec de José A. Ortiz, que tindrà lloc el 18 de gener i que versarà sobre com l’art ha tractat el tema de la mort i els rituals i devocions que l’acompanyen.

D’altra banda, el 4 de febrer hi haurà una visita guiada a l’exposició a càrrec de l’artista, on explicarà els detalls d’aquest darrer treball i transmetrà la seva pròpia visió i les seves inquietuds.

Més informació