PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell posarà en marxa un programa per ensenyar a nedar a tots els nens i nenes

Sabadell posarà en marxa un programa per ensenyar a nedar a tots els nens i nenes

“L'activitat formativa tindrà lloc en horari lectiu i s’implantarà de manera progressiva al llarg dels propers 3 anys. Previsiblement començarem per les escoles que pertanyen al Pla Educatiu d’Entorn (PEE), tot i que cal una taula tècnica per acabar de definir el projecte. L’objectiu és que sigui un programa universal i sense discriminació”. Així ho ha anunciat aquest matí la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació i regidora d’Esports, Marisol Martínez, en el transcurs d’una trobada en la qual ha abordat els projectes de futur que estan s’estan treballant en l’àmbit esportiu, alhora que ha fet balanç de les principals accions que s’han dut a terme els darrers mesos.

Martínez ha destacat també la voluntat de difondre l’esport com a part imprescindible per a l’educació integral de la ciutadania i com a instrument de promoció de la ciutat. L’objectiu passa per garantir una pràctica digne i de qualitat en els equipaments esportius de la ciutat i, alhora, atendre la diversitat i treballar a través de la pràctica esportiva la cohesió territorial.

Instal·lacions esportives

Pel que fa a les instal·lacions esportives, aquest 2017 ha estat l’any de reobertura de la Bassa, que, amb més de 114.000 banyistes, ha tornat a consolidar-se com a piscina de referència. A més, el proper estiu ja es podrà gaudir dels nous tobogans i de la carpa de la zona de restaurant.

Enguany també s’ha dut a terme a la remodelació del Pavelló Municipal, que s’ha portat a terme amb l’objectiu d’ampliar les possibilitats de pràctica dels diferents esports, com ara hoquei, patinatge, gimnàstica rítmica, gimnàstica de manteniment, bàsquet, futbol sala o handbol.

Objectius per al 2018

Entre els objectius del 2018 destaca l’eliminació de les barreres arquitectòniques, l’inici de la substitució progressiva de la gespa artificial dels camps de futbol, que començarà amb el primer camp de futbol 11 del Complex Olímpia, o l’execució d’un espai obert per practicar esport a Torre-romeu i a les Termes, així com el projecte d’una nova zona oberta també a l’oest de ciutat.

Quant a les activitats i programes esportius, Martínez ha posat èmfasi en l’esport escolar i, com el 2017, es duplicaran les gratuïtats, passant de 5.000 a 10.000 euros perquè els infants puguin accedir de forma gratuïta a activitats esportives del programa Ciutat i Escola dins del Plans Educatius d’Entorn.

Els programes d’Activitats Físiques per a Adults i Gent Gran han comptat aquest any amb 858 participants i les Activitats Aquàtiques d’estiu amb 497 participants, el que ha suposat un 92% d’ocupació.

La Festa de l’Esport 2017 va tenir la participació ciutadana com a element clau. El nou format de la festa es mantindrà el 2018 amb una setmana d’activitats, la Fira d’Entitats i la participació d’un gran nombre entitats de la ciutat.

Pel que fa les entitats esportives, el 2017 s’han impulsat les Taules Sectorials per a esportistes (futbol, bàsquet, gimnàstica i patinatge), com un nou model participatiu en l’àmbit esportiu en què es treballen aspectes comuns de cada modalitat esportiva i permeten aprofundir en les diferents disciplines.

Educació en valors

Al balanç del 2017 també és important posar en relleu el foment de l’esport com a element per educar en valors. En aquest àmbit s’han desenvolupat diferents accions, com el programa de formació dels directius, personal gestor i personal tècnic esportiu envers la transmissió de valors; el programa per potenciar l’esport femení o bé donar suport a les iniciatives de Joc Net, o similars per lluitar contra l’homofòbia, el racisme o la violència de gènere. A més, els valors de l’esport s’han treballant per mitjà del manifest Una alineació per a una ciutat millor, 11 compromisos pel futbol a la ciutat de Sabadell,que van signar 13 clubs de futbol amb la voluntat de regular les relacions de cooperació i competència i afavorir la seva tasca educativa, integradora i de cohesió social.

La regidora Marisol Martínez també ha assenyalat el Clúster de l’Esport com un projecte que començarà a ser una realitat el proper any i que consistirà en la concentració d’agents, empreses i institucions, ja queSabadell i el seu entorn disposen d’unes infraestructures i empreses esportives de primer nivell, un sector associatiu molt potent, un entorn acadèmic important i que, alhora, la ciutat és una de les capitals esportives del país. De fet, l’esport ha de ser un dels elements clau de l’impuls de Sabadell en l’àmbit del turisme a la ciutat.