PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Nou sistema de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva, als teatres La Faràndula i Principal

Nou sistema de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva, als teatres La Faràndula i Principal

El que s’ha instal·lat ara són uns sistemes sense fil per fer arribar l'àudio de la sala –captat per uns micròfons– directament als audiòfons o als implants del públic que ho necessita. Així s'aconsegueix millorar notablement el senyal d'àudio que senten els usuaris i s'evita el soroll de fons.

En el cas del Teatre Principal hi ha un aparell que transforma el so en un senyal magnètic que s’envia mitjançant un cable en forma de bucle instal·lat sota el parquet de la platea i que rep l’audiòfon o l’implant. A més, un equip instal·lat al taulell de la taquilla facilita l’accessibilitat i comunicació a les persones que busquen informació o que compren entrades als teatres.

Pel que fa al Teatre La Faràndula, s’ha adquirit un sistema de transmissió de freqüència modulada i 24 petaques que actuen com a bucles individuals, amplificant el senyal que rep l’ajuda auditiva de la persona. Les petaques estan a disposició a l’inici dels actes.

Montserrat Chacon, regidora de Cultura, ha afirmat en la presentació d’avui que “aquest sistema innovador permet fer més accessibles totes les propostes que presentem als teatres municipals. Així atenem una demanda i ampliem el públic, mentre millorem i modernitzem aquests equipaments municipals”.

La inversió en aquestes millores ha estat de 15.464 euros, finançats per la Diputació de Barcelona.

Millora de l’atenció a la discapacitat

La millora de l’accessibilitat als teatres se suma a altres que ha impulsat l’Ajuntament per millorar l’atenció a persones amb discapacitat, com la formació als treballadors de biblioteques municipals i als conductors de Transports Urbans Sabadell (TUS), perquè tinguin eines per atendre millor les persones amb la discapacitat i fer aquest serveis més accessibles.

Durant el 2017 es van formar 44 conductors d’autobús, formació que el 2018 es completarà fins a arribar a la totalitat de la plantilla. També és va fer formació a 33 persones que atenen el públic a les biblioteques municipals.

Aquestes accions formatives tenen per objectiu fer accessible l’administració municipal i millorar l’accessibilitat. “Volem promoure la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i que el conjunt de la ciutadania sigui permeable a la diversitat, començant pel personal municipal, perquè les persones amb discapacitat puguin desenvolupar tots els seus drets”, ha afirmat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

D’altra banda, al mes de gener Sabadell va inaugurar l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat al Casal Pere Quart.