PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El programa Esport Jove als barris es consolida ampliant l'oferta d'activitats

El programa Esport Jove als barris es consolida ampliant l´oferta d´activitats

Aquest curs s’ha iniciat un programa d‘activitats esportives obert als joves del barri de Ca n’Oriac, que té com a seu l’Institut Jonqueres i on 3 dies per setmana fan activitats poliesportives, taekwondo o karate, entre altres. L’Associació Esportiva Can Deu s’encarrega de la gestió del curs, que els dissabtes també ofereix activitats esportives en un àmbit més familiar.

Al projecte de Ca n’Oriac s’hi suma un programa d'activitats físiques al barri dels Merinals, que va començar el passat mes de desembre. En aquest cas es tracta d’un taller d’introducció al hip-hop, que es fa tots els dimarts i dijous a l’Escola Arraona amb dos grups, un de nens i nenes d'entre 8 i 12 anys i un segon amb edats compreses entre 13 i 18 anys. La gestió de les activitats la fa Soul Dance Center amb la coordinació de l’Associació Esquitx. Actualment, encara resten algunes places lliures.

Tal com explica la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, aquest tipus d’activitats beneficien el conjunt de la comunitat, “l'esport és el motor que fa funcionar la ciutat, que cohesiona tots els barris: a les escoles, a les places, als parcs o als carrers, amb els seus valors positius”. És en aquest sentit que el Govern de la ciutat ha decidit impulsar i incrementar els programes i serveis que fomenten l’element integrador i de cohesió social de l’esport. “Uns programes que transmeten beneficis educatius amb la voluntat de donar resposta a totes les necessitats i demandes de la ciutadaniai que també són possibles gràcies a la col·laboració de les entitats socials”, ha afirmat Martínez.

El que persegueixen aquestes iniciatives, de caràcter gratuït, és la integració dels nois i noies a partir d'activitats esportives i lúdiques, amb els objectius següents:

  • Aconseguir la participació activa dels nois i joves en la dinàmica del barri.
  • Fer servir l'esport com a eina d'integració, educació i cohesió social.
  • Treballar en el foment del respecte, la tolerància i l'adquisició de valors.
  • Donar eines formatives, educatives i de suport als nois i noies més desfavorits.
  • Facilitar la incorporació dels joves a una xarxa social normalitzada.
  • Facilitar recursos per afavorir la convivència multicultural, amb actuacions que apleguin la població immigrada i l'autòctona i que possibilitin la transmissió, amb l'activitat física i l'esport, dels valors de la diferència i la igualtat.
  • Promoure la igualtat, donant suport als nois i noies que necessitin una especial atenció i treballar per a la convivència i la interculturalitat.