PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sessió de treball per conèixer els punts forts i els aspectes per millorar del procés participatiu Construint Ciutat

Sessió de treball per conèixer els punts forts i els aspectes per millorar del procés participatiu Construint Ciutat

La trobada constarà de diferents parts. D’una banda, s’informarà dels resultats del procés i del punt en el qual es troba actualment. A més, es valorarà el procediment i els requeriments del procés participatiu.

D’altra banda, es farà pas a un debat que comptarà amb la participació de municipis que també han dut a terme processos similars i es posaran en comú els suggeriments fets en el qüestionari, que a partir d’avui i fins al proper 11 de març, està disponible a la plataforma de participació Decidim Sabadell. Aquests resultats, doncs, també es presentaran el dia de la jornada.

Tal com explica la regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio: “amb aquest balanç, un cop més, donem veu als veïns i veïnes, així com al teixit associatiu per avaluar les iniciatives del Govern. A més, continuem treballant per millorar de cara a les properes edicions. L’objectiu d’aquest procés és que les veïnes i veïns que hi hagin participat puguin comprovar que efectivament la seva intervenció fructificarà en projectes reals”.

Projectes escollits

El procés participatiu Construint Ciutat, ha ofert a la ciutadania l’oportunitat d’incidir en una part del pressupost municipal de l’any 2018 amb una dotació de 500.000 euros per a projectes relacionats amb l’espai públic o els equipaments municipals i una altra partida de 500.000 euros per a projectes de caire social i d’intervenció comunitària dirigits a les persones. En total els serveis tècnics municipals van validar 33 projectes dels 54 que es van presentar. Posteriorment, en la fase de suports, es van rebre un total de 8.805 suports entre 3.900 participants.

Pel que fa a l’àmbit dirigit a les persones o d’intervenció comunitària els projectes amb més suports i que es podran portar a terme aquest 2018 són 13. Es tracta de propostes de caire social, cultural, educatiu, esportiu, etc., que tenen per objecte el canvi estructural, la millora de la cohesió i de les condicions de vida de la ciutadania. La principal novetat d’aquesta edició és que els projectes finalment seleccionats en aquest àmbit els executaran les entitats proposants i es finançaran mitjançant l’atorgament de subvencions per concessió directa.

Pel que fa als projectes escollits i que es duran a terme en l’àmbit de l’espai públic i d’equipament són un total de 7. Com en l’edició anterior, els projectes finalment seleccionats els executarà l’Ajuntament de Sabadell amb despesa d’inversió.