PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El parc de Catalunya acull la desena festa “Holi”, la benvinguda hindú a la primavera

El parc de Catalunya acull la desena festa “Holi”, la benvinguda hindú a la primavera

Durant la festa, que començarà a les 10.30 h, hi haurà música originària de l’Índia i actuaran les escoles de bollywood més conegudes de Catalunya. També hi haurà la possibilitat de degustar plats de la cuina índia. Aquest any, l’organització espera tornar a superar la xifra de 10.000 participants. Es preveu l’arribada de participants d’origen indi procedents d’Alemanya, Anglaterra i altres països d’Europa.

El Holi se celebra durant la lluna plena del mes de Phalguna, del calendari hindú. Habitualment, aquesta data correspon a finals de febrer o durant el mes de març. Inicialment, en el calendari hindú, aquesta data marcava l’inici de l’any nou, l’arribada de les collites i era un cant a la fertilitat. És, probablement, el festival més popular i esperat per tots els hinduistes. Durant la diada, a l’Índia, no només es llencen pigments en pols. La gent es ruixa amb aigua acolorida i s’empastifa de colors mentre camina pels carrers. Tothom té la mateixa aparença. Aquest dia no importa quina sigui la teva casta, ni la raça, ni el sexe. És un dels festivals més impactants de l’Índia.

El programa

  • 10.30 h Actuació de dansa a càrrec de les millors escoles de bollywood de Catalunya: Centre Asana (Sabadell), Club Masala (Barcelona), Bollywood Igualada, Sweet India (Vilanova del Camí) i Din Tak (Barcelona). Una bona oportunitat perquè molts assistents aprenguin les seves primeres passes de ball.
  • 12.30 h Tirada popular de colors per part de tots els assistents per celebrar l'inici del “Holi"

Associació Catalana de Bollywood

L'Associació va néixer amb la idea de promoure la cultura índia a Catalunya i d'ajudar a la integració dels indis i pakistanesos en la societat catalana. El nucli de l‘associació està format per professors catalans i indis del Centre Asana, centre cultural de l’Índia a Sabadell, que s’han format íntegrament a l'Índia en diverses estades des de l'any 2000. Compta amb una àmplia experiència en tallers a centres cívics, escoles i instituts, esdeveniments culturals a diferents municipis i organització d'espectacles. L’associació col·labora activament amb la Fundació Vicente Ferrer i les ONG Sonrisas de Bombay, Indian Sunrises i Intermon Oxfam.