PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Castell de Can Feu i la zona verda que l’envolta són definitivament de propietat municipal

El Castell de Can Feu i la zona verda que l’envolta són definitivament de propietat municipal

L’alcalde, Maties Serracant, ha afirmat que

aquesta és una fita històrica, que tanca un procés que ha durat molts anys. A partir d’ara la ciutat es podrà fer càrrec de la conservació del Castell de Can Feu, complint així un compromís del Govern municipal. D’aquesta manera donem resposta a una reivindicació de veïns i entitats, que històricament han demanat de recuperar aquesta icona sabadellenca.

El nou conveni signat estableix que s’expropia el Castell de Can Feu i la zona verda que l’envolta, amb la condició que estigui lliure de càrregues i d’ocupants. El preu de l’expropiació és de 24.798,07 euros, que equival a la xifra que l’antic propietari devia a l’Ajuntament per l’impagament de l’IBI de diversos anys.

Ara el Govern està treballant per definir diversos usos per a l’edifici i ja hi ha una reserva de mig milió d’euros per fer una primera actuació als terrenys del voltant, que es destinaran a parc i zona verda. No obstant això, caldrà esperar que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acabin les obres que duen a terme a Can Feu per poder començar a actuar al nou parc.

Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, ha afirmat que

posem en marxa una adequació exterior del Castell perquè la gent el pugui visitar des de fora tan aviat com sigui possible. En paral·lel, farem el projecte per garantir la seguretat a l’interior i per rehabilitar-lo en allò que sigui menester”. I ha afegit que “aquesta és una bona notícia que, unida amb la del soterrament dels FGC, ens fa molt satisfets.

En els propers dies, l’Ajuntament en netejarà i adequarà l’entorn per tal que d’aquí a unes setmanes s’hi faci una jornada de portes obertes. L’objectiu és que els sabadellencs puguin veure’n l’estat des de fora, ja que a hores d’ara no té condicions per visitar-ne l’interior.