PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

“SABADELL és”, la nova marca que identifica la ciutat

“SABADELL és”, la nova marca que identifica la ciutat

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant i la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, Marisol Martínez, han presentat aquesta tarda la nova proposta gràfica i el nou relat de ciutat en un acte obert a la ciutadania a la plaça de Sant Roc.

En paraules de l’alcalde, Maties Serracant

una marca, un logotip, ha d’expressar la identitat, la nostra. S’ha de convertir en un motor de promoció de la ciutat. Ha d’expressar l’essència del que som i del que volem ser. El que som ho tenim clar. El que volem ser s’ha de construir a partir d’aquest nou relat de ciutat que hem començat a definir entre tots i totes.

Per la seva part, Marisol Martínez:

volem que Sabadell sigui una ciutat amb caràcter que no vol deixar d’aprofitar el que el nostre entorn ens ofereix sense diluir-nos-hi. Volem una ciutat singularitzada, amb identitat pròpia i per això hem cregut en la importància de desenvolupar una marca pròpia.

Metodologia

La marca Sabadell sorgeix d’un procés de reflexió endegat per l’Ajuntament de Sabadell i dut a terme el darrer any amb la complicitat de molts dels agents territorials.

En aquests mesos, i de la mà de la fundació de l’Escola Superior de Disseny (ESDi), més de cinc-centes persones s’han implicat en el procés de recollida d’informació mitjançant entrevistes, focus grups i enquestes telemàtiques. El resultat d’aquesta feina, en què també han participat els diferents grups municipals al consistori, és un dossier de mil pàgines amb opinions, suggeriments i idees sobre la ciutat, que ha requerit un esforç de síntesi per construir un nou discurs de ciutat.

Un nou relat

L’anàlisi d’aquestes dades ha permès detectar els trets característics de Sabadell i treballar la construcció del nou relat. Fruit d’aquest treball han sorgit cinc eixos que recullen les principals fites de Sabadell per als propers anys.

El primer dels conceptes clau d’aquest relat és que SABADELL és una ciutat diversa i dinàmica, en constant moviment, implicada en el progrés. Una ciutat que es mou a través dels seus barris, les seves associacions i entitats. Amb un dinamisme social, que necessita la interacció territorial perquè tots siguem Sabadell.

El segon dels àmbits que caracteritzen SABADELL és que és una ciutat que aposta per l’esport, ja sigui popular o d’alta competició i, també, per la cultura, amb nombroses entitats de música, teatre i arts escèniques en general, que ja porten la ciutat al món.

El tercer eix fa referència a la innovació, atès que Sabadell s’ha distingit per ser una ciutat industrial que sempre ha comptat amb la innovació tecnològica, aplicada fonamentalment en la indústria tèxtil, però també en forma d’investigació en diferents àmbits, com la sanitat o el disseny. Ara, a més, la ciutat aposta per la tecnologia com un instrument bàsic en la seva projecció de futur com a ciutat Smart.

El quart dels eixos del nou relat és que Sabadell aspira a ser una ciutat sostenible, amb un rodal verd, zones urbanes i respecte al medi ambient.

Per últim, el darrer dels eixos ens mostra que SABADELL és diversitat i integració. La seva pluralitat és un dels valors a preservar com a senyal d’identitat.

Marca Sabadell

Aquests eixos i el seu missatge s’han transformat en una proposta d’imatge amb uns elements bàsics d’identitat de la marca Sabadell que regeixen la seva identitat visual i constitueixen l’eix vertebrador de la imatge gràfica. Aquesta imatge compta amb un logotip, un símbol i un eslògan identificador.

El logotip, és a dir, el disseny tipogràfic de la marca, SABADELL és, és sinònim de sobrietat, elegància, moviment i inquietud. Els seus caràcters transmeten dinamisme pel seu traçat tendint cap a l’angle superior dret. D’altra banda, l’ús de la lletra A sense l’interior proporciona a la lletra un tret distintiu que emet potencia. A més, la utilització de les majúscules referma el caràcter per dir aquí està Sabadell.

El símbol de la nova marca són quatre requadres de diferents colors: vermell, groc, verd i blau. El vermell transmet passió i combinat amb el groc forma una subtil referència a la bandera catalana. El groc combinat amb el verd forma la referència a la bandera de Sabadell El verd, mostra la voluntat de ser una ciutat sostenible i amb respecte pel medi ambient. El blau, serenitat i s’associa als conceptes d’innovació o tecnologia alhora que connota creixement. En conjunt, el símbol significa joventut i modernitat, present i futur, equilibri.

De la seva banda, l’eslògan SABADELL és, reforça la presència territorial i es pot adaptar a qualsevol àmbit de la ciutat.

SABADELL és ESPORT

SABADELL és CULTURA

SABADELL és COMERÇ

SABADELL és INNOVACIÓ

SABADELL és...

Aplicacions

Una de les característiques de nova marca de Sabadell és la seva versatilitat, ja que presenta diverses aplicacions, ja sigui en blanc i negre o en color, i d’arquitectura, sota una única marca matriu. Aquesta arquitectura pretén articular un sistema en el qual la marca es relacioni amb totes les seves gràfiques associades d’identitat des d’una posició de privilegi.

Amb la voluntat que tothom qui ho desitgi pugui aplicar la nova marca de ciutat, s’han definit solucions d’identitat per a cadascuna de les necessitats de les gràfiques associades.