PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Uns 850 escolars assisteixen a l’espectacle “Teranga”, que combina dansa i música senegaleses, a LaSala

Uns 850 escolars assisteixen a l’espectacle “Teranga”, que combina dansa i música senegaleses, a LaSala

Es tracta de quatre representacions que s’adrecen a escolars de cicle mitjà i cicle superior i ESO, amb l’objectiu de donar a conèixer una mica més les tradicions de l’Àfrica Occidental. Aquestes sessions volen acostar les arts escèniques al públic infantil i juvenil.

Teranga vol dir hospitalitat. D’alguna manera, aquesta paraula és la que millor defineix el Senegal, un país on la gent sovint no té gaires coses en propietat però que sempre estan a punt per compartir allò que és seu, ja sigui el menjar, la casa o la música. Qualsevol acte es pot convertir en una acció solidària, en una manera d’ajudar, compartint allò que tenen o allò que saben fer.

En la presentació de l’espectacle que s’ha fet avui, Montserrat Chacon, regidora de Cultura, ha afirmat que

un projecte com Teranga ajuda a transmetre valors que són propis de cultures diferents a la nostra i a connectar públics diversos.

Un compromís amb l'educació

El teatre escolar se celebra en el marc d'eduCaixa, una plataforma que potencia el compromís de "la Caixa" amb l'educació, els professors, els alumnes i les seves famílies. Com a complement didàctic, s’ha preparat un dossier en què es proposen activitats per treballar tota la temàtica relacionada, abans i després de l’espectacle, i facilitar la seva comprensió per part dels escolars. El dossier fa un recorregut detallat per les peces musicals que integren l'espectacle, com es treballen les lletres de les cançons, i els seus significats.