PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Centre Reempresa de Sabadell, el millor de Barcelona en gestió de projectes de cessió d’empreses i èxits assolits

El Centre Reempresa de Sabadell, el millor de Barcelona en gestió de projectes de cessió d’empreses i èxits assolits

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, des de Sabadell s’ofereix assessorament tant per a qui vol vendre la seva empresa com per a les persones emprenedores disposades a donar-los continuïtat. L’objectiu és evitar el tancament d’empreses i donar noves oportunitats als reemprenedors que prefereixen continuar un projecte ja encetat que funciona evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. Es tracta de facilitar que nous emprenedors prenguin el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent. Per a més informació, les persones interessades poden consultar el portal www.reempresa.org i www.sabadellempresa.cat o adreçar-se a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell).

Segon lloc del rànquing de la xarxa de Punts d'Atenció a l'Emprenedor

D’altra banda, l’Ajuntament de Sabadell ocupa el segon lloc del rànquing dels 36 Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de Barcelona per facilitar la creació de 111 empreses (86 altes d’autònoms i 25 societats limitades) entre gener i desembre de 2017. L’Ajuntament de Sabadell es va donar d’alta com a PAE a finals de 2014, fruit d’un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el govern espanyol i des de llavors 278 empreses s’han creat amb el suport d’aquest servei. Aquesta xifra situa Sabadell en el 3è lloc del rànquing acumulat entre tots els PAE des de 2009 a 2017.

La Diputació de Barcelona elabora aquesta relació sobre els punts municipals de la província que faciliten els tràmits telemàtics per crear un negoci en 48 hores. En aquests moments, des de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i a l’Autònom de Sabadell (ctra. de Barcelona, 208 bis - Vapor Llonch) i el Centre de Promoció Empresarial (c. de les Tres Creus, 236) i el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (av. de Can Bordoll, 119) es poden gestionar telemàticament d’un sol cop fins a 22 tràmits, amb les diferents administracions implicades, segons el tipus d’empresa.

Això implica un estalvi de temps i permet crear l’empresa en 48 hores, en canvi presencialment es pot necessitar fins a 40 dies. Un altre avantatge d’aquesta plataforma és l’estalvi de desplaçaments i de nous interlocutors. El personal tècnic de l’Ajuntament de Sabadell que atén la persona emprenedora, assessorant-la en la maduració de la idea de negoci, pot tramitar l’alta d’activitat si es desitja. L’objectiu és facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques.