PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Escola Sant Julià impulsa un procés de renovació pedagògica i reforça l’anglès com a llengua d’aprenentatge

En relació amb l’aprenentatge de l’anglès, l’Escola Sant Julià és un dels centres de la ciutat que participa en el programa d’innovació pedagògica Generació Plurilingüe (GEP) de la Generalitat de Catalunya. Una iniciativa que vol millorar la competència d’infants i joves en llengües estrangeres amb accions que, d’una banda, incrementen el temps d’exposició de l’alumnat a aquestes llengües i, de l’altra, acompanya els centres educatius en el desplegament d’un projecte lingüístic plurilingüe propi.

En aquest marc, l’Escola Sant Julià promou que els nens i nenes facin una immersió progressiva en l’anglès des de P3 i fins a 6è, incrementant el nombre d’hores en aquesta llengua mentre els infants van creixent. A Educació Infantil l’aprenentatge es fa mitjançant cançons, contes, dites, etc., mentre que a primària els continguts de medi natural que els alumnes aprenen mitjançant els projectes, es realitzen en anglès. Així mateix, i per norma general, els infants aprenen aquesta llengua amb la metodologia de la gamificació –és a dir, fomentant l’aprenentatge a través del joc– , l’ús de les noves tecnologies i el treball col·laboratiu.

L’impuls de l’anglès se suma a altres accions que el centre ha fomentat els darrers temps dins el procés de renovació del seu projecte pedagògic i que tenen en comú situar l’infant com a protagonista del seu propi aprenentatge. En aquesta línia, el centre ha potenciat l’aprenentatge per ambients a Educació infantil –on es proposen uns espais o racons de temàtica determinada i el nena/a aprèn a partir del joc, l’experimentació i la interacció amb els seus companys– i l’aprenentatge per projectes a primària, a través dels quals l’alumnat treballa i assoleix diferents competències educatives.