PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Institut Jonqueres participa en un programa que reforça les competències lingüístiques per afavorir l’èxit educatiu

L’Institut Jonqueres participa en un programa que reforça les competències lingüístiques per afavorir l’èxit educatiu

Amb la iniciativa, es faciliten eines i recursos per a la comprensió lectora, fomentant alhora la lectura, l’escriptura i també la comunicació oral i potenciant la pròpia creació com a metodologia d’aprenentatge. Tot plegat fomentant la participació de tot l’alumnat com protagonista de l’acció educativa i promovent la corresponsabilitat entre els diversos agents educatius: l’institut i l’Ajuntament però també agents i equipaments del territori, en aquest cas la Biblioteca del Nord, que col·labora en el projecte.

Durant el curs, a banda l’estudi i tasca feta pels alumnes amb el suport i acompanyament dels docents, es porten a terme diferents accions per assessorar els nois i noies en el seu procés d’anàlisi i creació. Entre les propostes, a finals de gener l’alumnat va visitar l’Ajuntament i altres espais del centre històric de la ciutat, per reforçar o ampliar els seus coneixements sobre el municipi. I aquesta setmana han visitat la Biblioteca de Catalunya.

En el marc del projecte els nois i noies fan activitats relacionades amb els diversos registres lingüístics i gèneres literaris, de contextualització de textos i autors treballats, de suport al seu procés creatiu i també de preparació per presentar la seva obra, que es portarà a terme en el marc d’un acte cap a finals de curs.