PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Promoció Econòmica de Sabadell SL va atendre el 2017 més de 10 mil persones als seus centres de serveis

Promoció Econòmica de Sabadell SL va atendre el 2017 més de 10 mil persones als seus centres de serveis

L’empresa Promoció Econòmica de Sabadell SL registra en 2017 el seu màxim històric d’ingressos, la gran majoria subvencions, arribant a 10.486.621,93€ gestionats, un 14% més que l’any passat. El 70% de l’activitat que l’empresa ha pogut desenvolupar en els darrers anys ha estat possible gràcies a l’obtenció de subvencions provinents bàsicament d’altres administracions o altres fórmules de finançament.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro,

és positiu comprovar el creixement d’ingressos als que ha arribat l’empresa des de la seva constitució l’any 2004. En termes generals, Promoció Econòmica de Sabadell SL ha assolit els objectius previstos durant 2017 i així ho hem exposat al Consell d’Administració aquest setmana

Prop del 60% d’inserció

El nivell d’inserció de les persones usuàries del conjunt dels serveis que es presten se situa en el 56% i aquesta xifra es dispara si es tracta de serveis vinculats amb un treball intensiu de recerca de feina. Per tant, amb serveis més a mida i personalitzats els resultats d’èxits són més elevats. Aquests són alguns dels principals indicadors de l’Informe anual 2017 de l’empresa municipal

Com a perfil de les persones ateses continua predominant aquelles en situació d’atur i amb un nivell de qualificació d’estudis primaris complerts o batxillerat elemental. D’altra banda, l’any 2017 van ser més dones les usuàries ateses que no pas homes a diferència de 2016 que hi va haver un total equilibri per raó de gènere. El grup d’edat més nombrós que sol·licita els serveis es situa en la franja d’edat d’entre 25 i 44 anys. Però també és destacada la presència de joves menors de 25 anys. Per nacionalitat, el 75% del total de persones ateses tenen l’espanyola mentre que l’any anterior era el 80% i a continuació el col·lectiu que més destaca es manté entre els països del Nord d’Àfrica i d’Amèrica Llatina.

El 66% de les persones usuàries són de Sabadell. La resta provenen de municipis de l’entorn amb els quals es desenvolupen projectes conjunts. La distribució per districtes indica que les persones provinents del districte 6è és el grup més nombrós, especialment del sector Creu de Barberà. Aquest fet té una correlació amb el volum d’activitat que es desenvolupa la zona amb el projecte Treball als barris de la zona sud.

Serveis prestats

En l’àmbit de la formació durant 2017 s’observa una tendència a l’alça en la majoria d’indicadors registrats. Respecte l’any anterior s’ha incrementat el número de persones ateses i formades, les accions desenvolupades i el número d’hores impartides. Alguns dels principals indicadors són les 1.205 persones formades i les 358 accions formatives realitzades durant 2017 que han suposat 36.553 hores de formació impartides. En l’àmbit dels programes d’ocupació hi ha un increment del volum de contractes laborals per a persones en atur per desenvolupar obres i serveis en benefici del conjunt de la ciutat. Es van formalitzar 566 contractes l’any 2017, 111 més que l’any anterior. Gràcies al treball de les persones contractades per aquest tipus de programes es van executar 822 obres a la ciutat.

Un altre indicador destacat és la gestió de 1.427 ofertes de treball provinents de 705 empreses, que suposa un increment del 13% respecte de l’any anterior i del 145% respecte del 2012.

El grau de cobertura de les ofertes ha sigut del 64.92%. També és remarcable els 340 convenis de pràctiques no laborals gestionats. A la vegada es van desenvolupar 865 assistències tècniques individuals per acompanyar en la creació d’empreses. Pel que fa als espais d’allotjament empresarial en finalitzar 2017 es registrava uns nivells d’ocupació òptims amb 58 negocis residents en el Centre de promoció Empresarial i el Centre d’Empreses Industrials.

Actuacions per a col·lectius específics

Pel que fa al conjunt de serveis dissenyats específicament per a determinats col·lectius destaquen les 246 persones en tractament de salut mental ateses durant 2017. Pel que fa al Pla d’actuació per a joves es va atendre 2.702 joves. En els serveis específics per a majors de 45 anys es va atendre 163 persones.

Projectes

Més enllà de les xifres d’activitat, l’any 2017 s’ha tancat havent establert les bases d’alguns projectes de futur rellevants. Com a temes destacats està la subscripció de “la Declaració de Can Roqueta”, l’inici de l’aliança d’un conjunt de municipis de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes per crear una “Estratègia Territorial d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic” que respongui a les necessitats concretes del territori i permeti guanyar en innovació, eficàcia i eficiència. Des de Sabadell s’impulsa el projecte per assolir alhora una nova relació amb el Servei d’Ocupació de Catalunya de més implicació, compromís i capacitat real de decisió.

En relació amb aquest tema també destaca la constitució del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes (CRiRC). Aquest espai supramunicipal i de col·laboració públic-privada s’ha creat per donar resposta a la necessitat de promoció i divulgació de l’FP, el desenvolupament d’una estratègia local d’orientació i d’ocupació i la vinculació efectiva del sistema formatiu i el productiu.