PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Maleta de les Famílies creix i arriba enguany a 6 instituts

La Maleta de les Famílies creix i arriba enguany a 6 instituts

La Maleta de les Famílies inclou tres tipus d’accions: la primera, una xerrada oberta per a les famílies d’alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles de grau mitjà, amb l’objectiu de trencar estereotips i mostrar el ventall d’opcions d’itinerari educatiu i professional. La segona acció consisteix a organitzar tallers participatius per a algunes famílies d’alumnes de 4t d’ESO, per aprofundir en els aspectes bàsics introduïts a les xerrades. Finalment, s’impulsen una sèrie de tutories individualitzades amb famílies i alumnes. En aquesta tercera edició, alguns centres han acollit les xerrades i altres tot el conjunt d’accions.

Amb les diferents propostes, es vol ajudar a reduir l’abandonament escolar prematur, entenent l’AEP com el percentatge de persones d’entre 18 i 24 anys que, com a màxim, ha acreditat l’educació secundària obligatòria i no contínua amb els ensenyaments postobligatoris. Així mateix, amb la Maleta de les Famílies es vol fomentar el paper cabdal de pares i mares en l'acompanyament dels fills i filles i potenciar la xarxa de col·laboració entre l’administració i els centres educatius. El projecte es basa en una experiència implementada a França, considerada com a bona pràctica per la Comissió Europea i que ha generat impactes molt destacats en les taxes d'abandonament escolar prematur d’aquest país.

La Maleta de les Famílies s’emmarca en l’estratègia municipal Sabadell Orienta, que treballa per fomentar l’orientació acadèmica i professional, a partir de la revisió i coordinació de les accions d’orientació educativa i laboral que ofereixen els diferents serveis municipals i altres agents de la ciutat.