PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Escola Joaquim Blume comença un projecte d’innovació educativa en aliança amb el Centre de Recerca Matemàtica

L’Escola Joaquim Blume comença un projecte d’innovació educativa en aliança amb el Centre de Recerca Matemàtica

Amb el lema “Al Blume, tots comptem. Suma-t’hi!”, aquest centre sabadellenc comença una aliança amb el Centre de Recerca Matemàtica, que li permetrà desenvolupar un projecte d’innovació educativa amb la matemàtica com a eix vertebrador.

Les matemàtiques formen part del dia a dia de les persones i permeten desenvolupar capacitats intel·lectuals importants per a la formació global de l’alumnat. Ara es convertiran en el centre del programa educatiu de l’escola, però seran unes matemàtiques basades en les persones i orientades a la comprensió del món per poder-hi actuar amb sentit crític. Per a l’equip educatiu és un repte formar-se i aplicar aquest canvi de paradigma per fer que aquestes ciències siguin més competencials i s’acostin a la realitat que ens envolta.

El creixement del programa Magnet

El Magnet promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució d’excel·lència en un camp del coneixement específic. Aquesta aliança ha de permetre al centre desenvolupar un projecte innovador i de qualitat, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. El programa està inspirat en les Magnet Schools dels EUA, que funcionen des dels anys 1970.

Les que hi participen són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.), que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

Els impulsors d’aquest programa han presentat avui els 9 centres educatius que aquest curs comencen una aliança amb una institució de referència, com també la convocatòria que s’obre aquest mes d’abril per seleccionar 15 centres més que s’incorporaran el curs vinent al programa. El programa anirà creixent fins a arribar a les 45 aliances magnet al 2020. Aquest creixement respon a l’interès de les diverses administracions i entitats implicades per impulsar l’equitat i la innovació en els centres educatius i crear escoles i instituts de referència que siguin atractius per a una gran diversitat de famílies.

Els darrers cinc anys altres centres han fet una prova pilot, que ha permès constatar que aquest programa té efectes molt positius pel que fa al desenvolupament d’estratègies educatives innovadores, la cohesió dels equips docents i les expectatives de l’alumnat i les seves famílies. Alhora, pot enfortir els projectes dels centres educatius i afavorir que recuperin la seva capacitat d’atraure les famílies del seu entorn.

L’Escola Samuntada comença una nova aliança amb el Parc Taulí

A Sabadell el Joaquim Blume és el segon centre que participa en aquest programa. L’Escola Samuntada va desenvolupar una aliança Magnet amb l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont durant els darrer quatre anys. El beneficis d’aquesta aliança per a aquest centre van ser prou rellevants, fins al punt que actualment estan iniciant una nova aliança amb una altra institució, en aquest cas el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell.