PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Jornada per analitzar la situació dels habitatges de lloguer i les polítiques municipals per afrontar nous reptes

Jornada per analitzar la situació dels habitatges de lloguer i les polítiques municipals per afrontar nous reptes

Explica Glòria Rubio, regidora d’Habitatge

Amb aquesta jornada volem posar sobre la taula la realitat del lloguer a la ciutat, els problemes que tenen moltes persones per accedir a un dret fonamental com és l’habitatge i intentar donar resposta a preguntes que ens fem tots i totes, com per què els lloguers pugen tant o què es pot fer des de l’administració per regular-ne el preu.

L’activitat arrencarà a les 6 de la tarda, amb la inauguració, a càrrec de Maties Serracant, alcalde de Sabadell. Seguidament Glòria Rubio farà una breu ponència a l’entorn de les polítiques municipals fetes fins ara i dels nous reptes en l’àmbit de l’habitatge.

A continuació es debatrà la situació actual en una taula rodona, que comptarà amb la participació de Max Gigling, investigador en polítiques d’habitatge i especialitzat en la regulació de lloguers, que parlarà de les experiències de París i Berlín; Marta Ill, representant del Sindicat de llogaters i llogateres de Barcelona; Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC, i una representant de l’Obra Social de la PAHC. La moderació serà a càrrec del periodista sabadellenc Ricard Ustrell, que conduirà també un torn obert de preguntes.

Les persones interessades a participar-hi s’han d’inscriure prèviament al web de de la Regidoria d’Habitatge o trucar al 93 745 31 65.

Jornada tècnica

L’Ajuntament de Sabadell ha organitzat també una jornada durant el matí amb responsables polítics i personal tècnic municipal sobre avantatges i limitacions de diferents opcions per millorar l'assequibilitat dels habitatges de lloguer i el funcionament del mercat, que comptarà amb la participació de Max Gigling.