PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Més d’un miler d’alumnes participaran en dues jornades d’activitat física per promoure els estils de vida actius i els valors de convivència

Més d’un miler d’alumnes participaran en dues jornades d’activitat física per promoure els estils de vida actius i els valors de convivència

Jornada de Jocs Tradicionals

La Jornada de Jocs Tradicionals Juga i Belluga’t celebra la primera sessió aquest divendres 27 i n’hi haurà una segona el proper 11 de maig. En total hi participaran més de 400 alumnes d’una dotzena de centres educatius d’infantil i primària. La iniciativa, nascuda en el marc dels Plans Educatius d’Entorn, arriba enguany a la tercera edició i es portarà a terme entre les 10 del matí i les 12 del migdia. L’organització va a càrrec de l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Consell Esportiu Sabadell.

Prendran part en la Jornada alumnes del cicle superior de primària d’escoles que participen en el Programa de Salut als barris, que en aquest nivell educatiu han treballat aspectes relacionats amb l’activitat física i el descans. Després de la tasca feta a l’aula amb els tutors –que ha comptat amb l’assessorament de professionals municipals de Promoció de la Salut–, els nens i nenes es trobaran a la Pista Coberta per participar en diferents activitats lúdiques i esportives.

Durant la trobada, els nois i noies jugaran, dividits per grups, a diversos jocs com el drac, versions actives del tres en ratlla i pedra, paper i tisora; atrapa la bandera, el pastor i el llop; pilota gegant; el joc tradicional asiàtic Kabaddi i balón prisionero.

Els monitors i monitores seran alumnes en pràctiques del cicle formatiu de grau superior sobre Animació d’Activitats Físiques i Esportives del centre de formació professional Ramar, que dinamitzaran els diferents jocs.

A la primera sessió de la Jornada de Jocs Tradicionals d’aquest divendres hi participaran les escoles Arraona, La Romànica, Amadeu Vives, Joaquim Blume i Juan Ramón Jiménez. El proper 11 de maig, hi prendran part les escoles Sant Julià, Miquel Carreras, Joan Montllor, Alcalde Marcet, Agnès Armengol, Joan Maragall i Calvet d’Estrella. A cadascuna de les sessions hi assistiran uns 200 alumnes.

18a Trobada Esportiva

També aquest divendres, 27 d’abril, l’Escola Pau Casals i el Poliesportiu Olímpia acolliran la 18a Trobada Esportiva, que reunirà més de 700 alumnes de sisè de primària d’una quinzena de centres educatius.

Durant la jornada, que començarà cap a les 10 i s’allargarà tot el matí, els participants s’organitzaran per equips i cada equip prendrà part en 5 de les següents activitats: Jocs populars, Handbol adaptat (pista de gespa), Velocitat, Salt d'alçada, Bàsquet, Futbol, Joc de mataconills, Mate, Bitlla mocador, Bitlles catalanes, Xanques, Malabars, Voleibol, Acrosport, Orientació, Petanca, Tennis taula, Coreografies (balls), Jocs cooperatius i Kin Ball.

Seran presents a la Trobada Esportiva les escoles Andreu Castells, Calvet d'Estrella, Can Deu, Can Llong, Catalunya, Cifuentes, Concòrdia, Creu Alta, Miquel Carreras, Font Rosella, La Roureda, Floresta, Mas Boadella, Torreguitart i Pau Casals.