PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament ha destinat aquest any més de 225.000 euros a inversions de millora dels centres educatius

L’Ajuntament ha destinat aquest any més de 225.000 euros a inversions de millora dels centres educatius

Entre les accions que s’han portat a terme fins ara, destaquen els més de 48.000 euros destinats a la redacció del projecte d’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer, que acollirà una nova seu de l’Escola Municipal de Música; els més de 24.000 euros destinats a la construcció d’una nova pista poliesportiva a l’Escola Virolet; i també l’adquisició de nou equipament de cuina a centres que formen part de la gestió unificada de menjadors escolars.

Durant aquest estiu, a banda d’altres actuacions, s’està fent la pintura interior i exterior de l’Escola Espronceda, treballs als quals es destinaran prop de 64.000 €.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que

per al Govern municipal, l’adequació i millora dels equipaments educatius és una línia de treball prioritària. Un espai educatiu de qualitat contribueix molt positivament a la bona pràctica educativa. Per això, dins les possibilitats, treballem perquè els centres estiguin en les millors condicions possibles  

Sobre el fet que part dels treballs de millora als centres educatius siguin a càrrec de persones participants en programes d’ocupació, el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro ha explicat que

el retorn social d’aquests projectes és evident ja que estan adreçats principalment a col·lectius amb més dificultats per accedir a una feina, com persones majors de 45 anys i 55 anys o en situació d’atur de llarga durada. Aquestes persones durant un temps tenen un contracte per adquirir una experiència laboral i començar el camí per tornar al mercat de treball tot realitzant obres en benefici del conjunt de la ciutat 

Plans d’Ocupació

La pintura exterior i interior i millora de les instal·lacions de l’Escola Espronceda ha comptat amb la col·laboració de diferents grups de persones contractades per mitjà de programes d’ocupació. Fins el moment 23 persones, entre oficials i peonatge, han intervingut en algun moment en aquest espai. Els treballs es van iniciar a finals de febrer i s’allargaran durant tot el segon semestre de l’any.

D’altra banda, participants a programes d’ocupació també faran properament treballs de millora al Centre de Formació d’Adults La Creu de Barberà. Tots aquestes treballs es fan de forma alternada amb altres feines a equipaments municipals de la ciutat.

A totes aquestes inversions de millora cal sumar altres accions de manteniment i reforma que es porten a terme als centres educatius i que passen, per exemple, per la renovació dels taulells o cistelles de bàsquet, instal·lació de cortines o actuacions relacionades amb les instal·lacions elèctriques o la seguretat.