PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El servei d’autobusos urbans es reforça aquest estiu per atendre l’increment de la demanda de transport públic

El servei d’autobusos urbans es reforça aquest estiu per atendre l’increment de la demanda de transport públic

El manteniment de la demanda obliga necessàriament a mantenir l’oferta de servei, especialment a les línies L1, L2, L3, L5 i L55, principalment des de finals del curs escolar fins a mitjan juliol i la primera i última setmana d’agost.

Així, del 25 de juny al 15 de juliol les línies L1, L2, L3, L5, L55, L10 i L80 faran el servei habitual de tot l’any, i del 27 al 31 d’agost les línies L1, L2, L3, L5 i L55 faran el servei habitual de principis de setembre. Aquesta millora en relació amb l’estiu passat suposa la dotació de més vehicles en funcionament, en concret un 5,3% més.

Nova línia per anar a La Bassa

Una altra de les novetats d’aquest estiu ha estat l’entrada en funcionament des del 20 de juny i fins els 7 de setembre de la línia L15/F15 que comunica directament el centre de la ciutat amb la Bassa i l’anella esportiva de Sant Oleguer. A 30 de juny, amb només 10 dies de funcionament, la mitjana registrada ha estat de 250 persones usuàries diàries.

Llançadora Castellarnau – estació pl. d’Espanya

Les novetats en el servei continuaran a la tardor. Per tal de millorar la connectivitat entre l’estació de FGC-Renfe de plaça d’Espanya amb Can Llong i Castellarnau, a partir del 12 de setembre la línia L11 es reforçarà, amb un servei de llançadora entre l’estació i l’Institut Castellarnau. L’objectiu és donar cobertura a tot l’àmbit (l’institut, MercaVallès, el Consell Comarcal o el Complex Central de Mossos d’Esquadra).

També es preveu, a partir del mes d’octubre, la millora del servei de la línia L4, amb un augment del servei al polígon de Can Roqueta. L’autobús farà un recorregut circular per dins del polígon, per tal de donar la màxima cobertura del servei.

Tal i com explica el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero,

“seguim amb la constant millora del servei de transport públic de la ciutat i, en aquesta ocasió, atenent reivindicacions històriques de Can Llong i de Can Roqueta”.

Per la seva part, el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, considera que

“les millores que anem incorporant en el servei d’autobusos, sumades a l’increment dels usuaris del ferrocarril fa que molta més gent pugui utilitzar el transport públic”.

Una d’aquestes millores es la renovació de la flota d’autobusos aquest any amb l’arribada de 14 nous vehicles de motors híbrids, molt menys contaminants que la flota actual. Sobre aquest tema, Juli Fernàndez destaca que amb aquests vehicles i els que s’adquiriran durant el 2019

“tindrem a partir de l’any que ve més de la meitat del total dels vehicles del servei d’autobusos nous i híbrids”.

Valoració amb notable del servei

Els usuaris i usuàries valoren amb un 7,7 el servei que ofereix el transport d’autobusos urbans, segons l’enquesta de satisfacció elaborada per la TUS, entre novembre i desembre del 2017. Un 68% fa una valoració “bona” i un 8% “molt bona”, del servei. Només un 4% suspèn el servei.

El president de la TUS, Francisco López, considera que “la millora constant del servei i l’aportació de recursos està donant el seus fruits”, com constata el grau de satisfacció de les persones usuàries.

Els aspectes millor valorats va ser el recorregut i el temps de viatge, i els pitjor la freqüència i l’ocupació dels vehicles. Les persones enquestades (1.200, repartides en 52 parades de tots els districtes), consideren que la puntualitat, la freqüència de pas, el tracte del personal i el recorregut són els aspectes més importants.