PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament col·labora amb PROGAT formant socis de l’entitat

L’Ajuntament col·labora amb PROGAT formant socis de l’entitat

La col·laboració ve regulada per l’article 27.8 de l’Ordenança municipal reguladora de la tinença, el benestar i la protecció dels animals de Sabadell, que disposa que “l’alimentació dels gats s’ha de fer sempre sota el control d’associacions de protecció i defensa dels animals sense ànim de lucre, amb el vistiplau de l’Ajuntament, que proporcionarà de manera gratuïta un carnet a aquelles persones que ho sol·licitin ratificades per l’entitat animalista, alhora que la mateixa educarà a aquests cuidadors”.

L’Ordenança també regula, en l’article 27.3, que el control d’aquestes colònies s’ha de fer mitjançant el mètode CES (captura, esterilització i solta) i que l’han de dur a terme associacions sense ànim de lucre inscrites al registre d’entitats de Sabadell, com és el cas de PROGAT.

L’Ajuntament col·labora des del 1999 amb aquesta entitat pagant esterilitzacions de gats, com també amb material veterinari i pinso en alguna ocasió, ja que aquesta actuació es finança bàsicament amb les quotes dels socis.

PROGAT

PROGAT és una entitat sense ànim de lucre, inscrita al registre d’entitats de l’Ajuntament, que es dedica al control i la protecció de les colònies de gats al carrer. Els socis de l’entitat són voluntaris que s’encarreguen de capturar gats i dur-los a clíniques veterinàries col·laboradores que els revisen i els esterilitzen. Un cop recuperats es retornen a la colònia on s’han trobat. L’entitat té localitzat un centenar de colònies de gats que estan controlades.