PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Comunicat de l’Ajuntament de Sabadell

Comunicat de l’Ajuntament de Sabadell

Des d’aquell moment, i a instàncies del mateix consistori, es va enviar l’empresa de control de plagues a fer una actuació de comprovació d’aquesta incidència fruit de la qual no es van detectar xinxes al carrer.

Posteriorment, el 16 de juliol, veïns del barri d’Espronceda van denunciar també la presencia de xinxes al carrer de les Cosidores, 2 i 8. Segons va manifestar la persona denunciant, hi ha diversos veïns d’aquest carrer que, davant la presència de xinxes als seus habitatges, van optar per deixar al carrer matalassos i mobles que podrien propagar les xinxes.

Atès que queda descartada la presència de xinxes al carrer i que la problemàtica deriva d’alguns domicilis particulars –en què el consistori no pot actuar–, els serveis tècnics municipals van informar les persones afectades de la importància i la necessitat que tots els veïns i veïnes de l’immoble revisessin els seus habitatges per comprovar si tenien xinxes i, en cas afirmatiu, que fessin els tractaments corresponents, preferiblement mitjançant una empresa de control de plagues, que a la vegada els informaria de com treure mobles i roba de casa sense perjudicar els altres veïns de l’immoble.

D’altra banda, s’ha donat prioritat a les sol·licituds de retirada d’objectes voluminosos d’aquell carrer sol·licitades pels veïns, per mitjà del servei i telèfon gratuït de recollida de mobles 900 22 22 34. Així mateix, s’han netejat amb aigua a pressió aquests punts, com a mesura de prevenció. A més, l’Ajuntament ha donat directrius a l’empresa de neteja viària i recollida de residus perquè en faci un seguiment tot extremant la vigilància a la zona.

Finalment, l’Ajuntament vol recordar què son les xinxes, què es pot fer si se sospita que se’n poden tenir a prop i què cal fer si en cas de plaga (Més informació)