PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell homenatja Lluís Companys i les altres víctimes del franquisme, el proper 15 d’octubre

Sabadell homenatja Lluís Companys i les altres víctimes del franquisme, el proper 15 d’octubre

D’altra banda, el dimecres 17 d’octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc una visita guiada a l’antiga seu del Círcol Republicà Federal (c. de Narcís Giralt, 40). Aquest edifici, avui propietat de la Universitat Autònoma de Barcelona UAB), està cedit a l’Ajuntament, que, alhora, el té cedit a l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV).

A més, el dijous 18 d’octubre, a la Biblioteca de Ponent, també a les 7 de la tarda, Oriol Dueñas, professor d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, pronunciarà la conferència Carme Ballester, molt més que la Sra. Companys.

Finalment, el dissabte 17 de novembre, al Teatre Principal, es podrà veure l’obra Els darrers dies de la Catalunya republicana, d'Antoni Rovira i Virgili, que tracta precisament del final de la Segona República.

Memorial Lluís Companys a Sabadell

El Memorial Lluís Companys a Sabadell és una plataforma constituïda l’any 2011 i formada per diverses entitats, associacions i partits polítics de la ciutat. El seu objectiu és organitzar cada any actes per recordar i reivindicar la figura del president Companys i, a través seu, totes les persones que van ser víctimes del feixisme i van donar la vida en defensa de les llibertats.

En formen part Plataforma per la Llengua (Vallès Occidental), Òmnium Cultural de Sabadell, Fundació Bosch i Cardellach, Arxiu Històric de Sabadell (AHS), Sabadell per la Independència - ANC, Unió Excursionista de Sabadell (UES), ANJI, Esquerra Republicana de Sabadell, CUP, Entesa per Sabadell, JERC, JNC i PDeCat Sabadell.

Actes