PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Servei d’Atenció Domiciliària donarà cobertura a 1.400 persones aquest any

El Servei d’Atenció Domiciliària donarà cobertura a 1.400 persones aquest any

Durant aquests primers dies de gener, s’ha dut a terme el traspàs de la gestió entre l’actual i anterior empresa prestadora. Aquesta setmana els responsables d’Accent Social i el personal tècnic municipal s’han reunit per fer una  primera valoració de la posta en marxa del servei.

En aquest marc, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha assenyalat que

durant el mandat hem actualitzat, amb més recursos i més hores de prestació, el Servei d’Atenció Domiciliària. Donem així resposta a l’increment de la demanda per part de la població, eliminant les  llistes d’espera i posant especial èmfasi en l’augment de la qualitat del servei

L’Ajuntament  va resoldre a finals d’any l’adjudicació del contracte del SAD a Accent Social SL, per un import de 10,9 milions d’euros, amb termini d'execució des de l'1 de gener de 2019 fins al 31 de desembre de 2020, prorrogable per dos anys més.

El servei es presta amb 220 treballadores familiars i 40 auxiliars de la llar. En relació amb l’anterior servei, aquest nou concurs incrementa les hores de prestació (288.818) suficients per a eliminar les llistes d’espera, tot i l’augment de la demanda existent. Aquest any la previsió és la d’arribar a 1.400 persones usuàries.

El nou concurs d’adjudicació ha experimentat millores en relació amb altres anys i que afecten especialment les condicions laborals del personal treballador, amb augments salarials lligats a l’increment de l’IPC i amb la fixació d’un sou mínim, entre d’altres mesures.

Increment del servei

El servei d’atenció domiciliaria s’adreça a persones amb dependència que requereixen de suport per a realitzar les tasques bàsiques de la vida diària. La majoria (al voltant del 80%)  son persones grans, però també arriba a persones amb discapacitats i a infants i famílies que requereixen de suport social.

Aquests darrers anys i molt especialment a partir del 2017 hi ha hagut un fort increment del servei, atesa la incorporació de nous casos amb valoració de grau de dependència i nous casos amb intervenció social.

Així, responent a la voluntat de no generar llistes d’espera i per assegurar que les persones amb dependència que necessiten un suport domiciliari puguin accedir ràpidament al servei, s’han augmentat les hores en un 38% i el pressupost destinat a la provisió d’aquest servei en un 50%, respecte a l’inici de l’anterior contracte ara fa dos anys.