PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Una activitat del Museu d’Art proposa aquest diumenge publicar fotos d’elements de l’espai urbà per “vendre’ls” a la xarxa

Una activitat del Museu d’Art proposa aquest diumenge publicar fotos d’elements de l’espai urbà per “vendre’ls” a la xarxa

L’itinerari l’han promogut els artistes Roger Serra i Llorenç Ugas, al voltant del seu projecte Ático muy bien ventilado, formant part de la mostra Atles Sabadell, que des del 6 de setembre passat fins al 24 de febrer es pot visitar al Museu d’Art.

Els artistes proposen a les persones que vulguin participar sortir a fer fotos i vendre coses que ja no facin falta o que es puguin canviar per alguna cosa més interessant, tot fent una volta pel centre de la ciutat. La idea és fer servir qualsevol xarxa que permeti pujar imatges a la xarxa. L’únic requisit és utilitzar l’etiqueta #venemsabadell.

El projecte Ático muy bien ventilado és una proposta artística que pretén ser una crítica a les polítiques urbanes dels darrers temps i, alhora, una manera de qüestionar la naturalesa de l’espai públic i els usos que es fan. Si la cartografia ha servit tradicionalment per recollir o inventariar els recursos d’un territori (recursos naturals, patrimonials, de transport, turístics, etc.) Ático muy bien ventilado capgira el sentit i fa un recull de fets insòlits i fantàstics, de recursos  de la ciutat sorprenents o extraordinaris (o almenys presentats d’aquesta forma).

Al mateix temps, presenta la cartografia des d’un punt de vista actual i innovador. El mapa deixa de ser únicament un element imprès i es trasllada al telèfon mòbil. Així, i en la línia irònica del projecte, la cartografia absurda els componen elements urbans a una coneguda app de compra i venda: la Torre de l’Aigua és un àtic ben ventilat o la pista coberta d’atletisme un hivernacle. Amb l’acció de diumenge, els artistes conviden al públic a participar en la creació d’aquesta cartografia insòlita.