PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Participació d’alumnes de Sabadell a la Trobada de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, a Sant Boi

Participació d’alumnes de Sabadell a la Trobada de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, a Sant Boi

La jornada va comptar amb la participació d’Enric Garriga, president de l’Amical de Mauthausen i Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i, durant el transcurs, es va presentar un dels elements més significatius de l’acte: una pancarta dissenyada pels alumnes del Col·legi Pedagogium Cos, que imitava la pancarta que els deportats espanyols van fer al Camp de Concentració de Mauthausen per donar la benvinguda a les tropes alliberadores.

També es va poder visitar les fotos del Premi Marcel·lí Garriga, “Els camps de concentració, la mirada del jovent”, i els pòsters a càrrec dels alumnes de l’Institut Jonqueres, que resumien els treballs que han realitzat investigant sobre el nazisme, el feixisme i els camps de concentració. Els pòsters estaven enganxats sobre maletes de cartró. Les maletes simbolitzen, per una banda, les pertinences de la gent que va haver de fugir a l’exili i que van ser deportats. Per l’altra, representa el bagatge de coneixements que l’alumnat s’enduu després d’investigar sobre els fets i que els acompanyarà allà on vagin.

L’alumnat dels catorze Instituts participants, van presentar diferents experiències i iniciatives que han treballat sobre la deportació als camps de concentració nazis i la memòria històrica davant de prop de tres-centes persones assistents. L’Institut Jonqueres va explicar el projecte que havien desenvolupat la llarg del curs escolar.

Trobada a l’octubre

Des de l’any passat, l’Ajuntament de Sabadell ha assumit el lideratge de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme com a referent, impulsor i coordinador d’aquesta xarxa, amb més de 40 municipis adherits de tot l’estat. A l’octubre, està previst que la ciutat aculli la trobada de municipis de la xarxa, amb representants polítics i tècnics d’aquells ajuntaments que en formen part.