PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament aprova la contractació per millorar l'espai públic i la connexió d’una part de la Serra d’en Camaró

Actualment el solar que comunica el carrer amb la carretera de Terrassa és un abocador d’escombraries diverses. A més, hi ha elements preexistents i obsolets, tant pel que fa a construccions –un antic pou de sanejament, un rètol publicitari, les tanques d’obra, conductes de sanejament–, com a elements d’arbrat. És una zona degradada de què els veïns de la Serra d’en Camaró han reclamat la dignificació. Aquesta actuació dona resposta a aquesta necessitat.

La solució constructiva que es farà consisteix a aixecar una sèrie de murs de gabions de pedra i malla galvanitzada sobre una solera de formigó, en comptes de fonaments i murs de formigó armat, amb l’objectiu de reduir costos i, alhora, de dotar el conjunt d’un aspecte més lligat a un mur de jardí i no pas a un mur de ciment.

Els murs de pedra basàltica conformaran uns volums de diferents altures entre els quals discorreran, com si fossin una catifa, els graons de les escales i els replans. Tant els gabions com el paviment seran de color negre. En canvi, les baranes metàl·liques de protecció seran pintades de diferents tons de verd, com a contrapunt cromàtic, per tal de remarcar el recorregut de vianants.

Ja a la vorera de la carretera de Terrassa, el projecte aprofita l’avinentesa per construir-hi un pou de la xarxa de sanejament al costat del que ja hi ha, el qual quedarà eliminat ja que no treballa adientment.

D’aquesta manera es facilita l’accessibilitat i la mobilitat dels veïns de tot aquest sector del barri. El solar on s’ubicaran les escales està situat a l’extrem del carrer, tocant a la carretera de Terrassa. La superfície total d’actuació és de 106 m2.