PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La commemoració del Dia Mundial sense Tabac concentra les activitats al barri de Can Puiggener

La commemoració del Dia Mundial sense Tabac concentra les activitats al barri de Can Puiggener

Entre les propostes, Werens realitzarà un mural amb motiu del dia mundial sense tabac. Tot i que les fases inicials de l’obra començaran dijous al matí, el mural serà més visible durant la jornada de divendres i, especialment, ja durant la tarda. Paral·lelament i també a la plaça del Primer de Maig, de 4 a 8 de la tarda, s’hi ubicaran taules informatives, on s’oferiran consells i recursos per deixar de fumar i s’hi faran cooximetries (una prova que detecta el monòxid de carboni en l’aire espirat).

Els més petits també hi trobaran una zona on podran fer manualitats. Participaran a les taules professionals del CAP Creu Alta, de la farmàcia del barri, de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament, l’Associació Espanyola Contra el Càncer i de l’Associació de Veïns de Can Puiggener. També en el marc del Dia Mundial, l’Espai Jove del Centre Cívic de Can Puiggener organitza una activitat relacionada amb Tabac i Publicitat.

La celebració vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o bé d’abandonar l’hàbit tabàquic, fent una especial incidència en la importància de consolidar com a espais sense fum els espais públics com també aquells freqüentats per infants o adolescents.

A les persones fumadores se’ls convida a que tinguin en compte una sèrie de consideracions, per evitar l’efecte del fum de segona mà i també a reflexionar sobre com, sovint sense adonar-se’n, actuen com a models per als més joves. Per tot això es treballa per a evitar que es fumi en espais freqüentats per infants com les entrades d’equipaments educatius, biblioteques i zones esportives.

Informació i prevenció

El Centre Cívic de Can Puiggener acollirà fins al dilluns 3 de juny l’exposició Municipi Sense Fum, impulsada per la Diputació de Barcelona. La mostra aprofundeix sobre els efectes del tabac tant en la persona que fuma com també en el seu entorn. Aquests dies la Biblioteca de Can Puiggener se suma a la commemoració, posant a l’abast un recull de llibres i contes relacionats amb l’hàbit tabàquic com també relacionats amb l’obra de Werens.

D’altra banda, es preveuen accions de sensibilització sobre prevenció del tabaquisme a les activitats esportives que es facin al barri en el marc de la Festa de l’Esport, i a les organitzades per l’Associació Esportiva Can Deu.

Organitzen el conjunt de propostes l’Ajuntament de Sabadell, l’Institut Català de la Salut, Biblioteques Municipals de Sabadell (BIMs)- Biblioteca de Can Puiggener, Associació Espanyola contra el Càncer, Associació de Veïns de Can Puiggener,  Grup d’Esplai La Baldufa, Associació Esportiva Can Deu i Farmàcia Tous Geulen.