PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Nous avenços per millorar el control de la temperatura a les escoles bressol municipals

Nous avenços per millorar el control de la temperatura a les escoles bressol municipals

El nou sistema de bioclimatització és molt similar al que fa dos anys es va instal·lar com a prova pilot al Vapor Buxeda Nou. El mecanisme refreda l’aire mitjançant un procés 100% natural, que fa passar l’aire exterior per uns filtres saturats d’aigua, introduint-lo a l’àrea a climatitzar fred, filtrat i lliure de gèrmens. Es tracta d’un sistema més eficient i sostenible, atès que consumeix un 80% menys d’energia que d’altres més convencionals.

Pel que fa als umbracles de fusta, se sustenten sobre una estructura metàl·lica i s’han ubicat a l’exterior d’algunes aules per reduir l’efecte del sol dins aquests espais i crear zones d’ombra a la zona de pati. Per la seva part, la millora de l’aïllament a la teulada permetrà controlar la temperatura dins l’equipament, com també l’efecte reflectant de la llum solar.

Aquest conjunt d’actuacions donen continuïtat a moltes altres accions que els darrers anys s’han portat a terme a les escoles bressol municipals. Entre les mesures, s’hi han instal·lat aires condicionats i ventiladors i també tanques de fusta a les portes per facilitar la ventilació als centres que encara no les havien incorporat. Així mateix, s’han posat motors a finestres altes per poder-les obrir i tancar més fàcilment, tendals als patis i altres estructures per tal d’ampliar les zones d’ombra.