PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Empar Moliner, primera convidada a un projecte innovador de les biblioteques per impulsar la comunitat lectora de Sabadell

Empar Moliner, primera convidada a un projecte innovador de les biblioteques per impulsar la comunitat lectora de Sabadell

Els llibres i els dies: comunitat lectora de Sabadell es concep com un punt de trobada de lectura participativa, que té com a objectiu oferir a la ciutadania la possibilitat d’obrir un debat sobre grans temes de la literatura per mitjà d’una dinàmica innovadora i engrescadora. Aquesta nova proposta ve motivada pel gran èxit de participació que tenen els clubs de lectura a la nostra ciutat, de manera que s’ha decidit fer un pas més i impulsar una “comunitat lectora”, participativa i oberta a tothom.

Hi haurà una sessió d’aquest projecte per trimestre, amb un tema de debat, un tòpic literari i una xerrada breu a càrrec d’un escriptor o d’alguna figura rellevant de l’àmbit cultural. Després de la xerrada, treballant en grups i amb la implicació de cinc dels coordinadors de clubs de lectura de les biblioteques locals –Carles Alcoy, Anna Cabeza, Enric López, Maria Solaní i Enric Soler–, els participants intercanviaran lectures i punts de vista sobre el tema de debat, de manera que es generaran observacions, recomanacions, etc., que seran recollides i posades en comú en finalitzar la sessió. Posteriorment, les obres, els autors i autores i les idees del debat, com també l’enregistrament de la trobada, es penjaran al web i a les xarxes socials.

Empar Moliner, la beguda, els beuratges i les pocions en la literatura

La primera trobada, El beuratge màgic, gira a l’entorn de la beguda, els beuratges i les pocions en la literatura, la influència de l’alcohol en alguns escriptors, els beuratges poderosos que desencadenen aventures, les pocions imprescindibles per sobreviure a la vida, etc. Es debatrà l’obra d’escriptors de totes les literatures i de també gèneres diversos, entrellaçant la literatura amb el cinema, el còmic, etc.

Aquest dilluns Empar Moliner serà l’encarregada de començar el debat. El 1999 aquesta escriptora publicà el recull de contes L'ensenyador de pisos que odiava els mims, relats satírics que van obtenir el reconeixement de crítica i públic, i l'any següent va guanyar el premi Josep Pla amb la novel·la Feli, esthéticienne. El 2004 signà el llibre de contes T'estimo si he begut, considerat el millor llibre de l'any segons La Vanguardia i El Periódico. El 2005 publicà l'aplec de cròniques periodístiques Busco senyor per amistat i el que sorgeixi, amb els quals Moliner va obtenir un èxit indiscutible. També col·labora en diversos mitjans de comunicació i elabora la secció “El VAR de l'Empar” en el programa Tot es mou de TV3.

En acabar aquesta primera trobada, al bar Clau de Fa, hi haurà un tast dels vins 5 Quarteres, gentilesa de la masia La Muntada, situada a la vall d'Horta, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.