PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona visiten Sabadell per conèixer els projectes de reutilització de l’aigua

Representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona visiten Sabadell per conèixer els projectes de reutilització de l’aigua

Personal tècnic de l’Ajuntament de Sabadell i de la Companyia d’Aigües de Sabadell, SA han acompanyat la delegació de l’entitat supramunicipal per explicar l’experiència que s’ha derivat del Pla director d’utilització d’aigües no potables de Sabadell.

Projecte pioner

Per mitjà d’aquest projecte pioner de recuperació de la mina del Ripoll, finançat amb Fons Europeus, el 2003 es va iniciar l’ús d’aigües no potables per al reg del parc lineal del riu, per al reg del parc del Taulí i per netejar carrers. També va permetre estendre la xarxa d’aigua no potable per diferents zones del municipi.

D’altra banda, des de l’EDAR Riu-sec, s’obté un efluent d’elevada qualitat que es pot utilitzar per als usos de reg de zones verdes públiques i privades, neteja de carrers, descàrrega de cisternes dels sanitaris del polígon de Sant Pau de Riu-sec i un dispensador d’aigua per a camions cisterna que està operatiu tot l’any a qualsevol hora.

El volum màxim que s’està obtenint és de 27.000 m3/dia, dels quals l’Ajuntament de Sabadell disposa d’una autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua per a dur-los a municipis veïns que hi estiguin interessats.