PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El govern de Sabadell torna a demanar responsabilitat als grups de l’oposició i que respectin la presumpció d’innocència, fonament de l’Estat de dret

Davant del posicionament dels grups de l’oposició, el govern de Sabadell torna a recordar la necessitat de respectar un pilar fonamental de l’Estat de dret, la presumpció d’innocència. Cal tenir present que una imputació no és, en cap cas, una condemna i el Govern no pensa condemnar ningú abans d’hora.

Malgrat aquest respecte a la presumpció d’innocència, al qual el Govern no pensa renunciar, s’ha treballat per donar resposta a l’esperit de les mocions que es van aprovar al darrer Ple municipal. En aquest sentit, el passat divendres, l’alcalde accidental, Joan Carles Sánchez, va explicar als portaveus dels grups municipals que es crearia la Comissió Informativa de caràcter específic que es va aprovar, i que la presidiria la tinenta d’alcalde d’Economia i Serveis Centrals, Montserrat Capdevila.

També va anunciar que mentre els regidors de l’àrea d’Urbanisme i Espai Públic continuïn imputats, ell mateix presidiria la Comissió Informativa d’aquest àmbit. Així mateix, l’actual gerent de VIMUSA assumirà la coordinació tècnica executiva de tota l’àrea. Pel que fa a l’àrea de Presidència, la coordinació executiva l’assumirà  el responsable adjunt de Presidència i Serveis a les Persones. Tanmateix, va explicar que, precisament per respecte a la presumpció d’innocència, tot els càrrecs electes i el personal eventual i funcionaris presumptament implicats en el cas Mercuri continuaran fent la seva feina, però sense capacitat executiva en tots els casos que sigui possible. Això vol dir que continuaran exercint les seves funcions de seguiment i coordinació en cadascun dels àmbits.

A més, l’alcalde, Manuel Bustos, va delegar l’alcaldia a Joan Carles Sánchez el passat 4 de desembre, per tal d’evitar que la representació institucional de la ciutat es veiés afectada per aquest tema. Tal i com va dir l’alcalde Bustos el dia 29 de novembre: “El meu respecte per la ciutat i per la institució que represento està per sobre de qualsevol altra consideració. Com ja he dit reiteradament, treballaré incansablement per defensar la meva honorabilitat, i la de tots els presumptament implicats, però sobretot perquè Sabadell recuperi la confiança en el seu Ajuntament; manifestant i deixant clar que mai hem tingut res a veure amb cap trama de corrupció ni de cobrament de comissions”.

Cal recordar que des del primer dia tots els imputats de l’Ajuntament han manifestat la seva innocència i han declarat que mai han participat en cap trama de corrupció urbanística ni de cobrament de comissions. També han expressat la seva voluntat de col·laborar al màxim amb la justícia, amb tots els mecanismes dels quals ens dota l’Estat de dret, perquè el procés sigui el més ràpid possible i es puguin aclarir els fets quant abans. També han anunciat que continuaran defensant la seva honorabilitat amb tots els mecanismes que considerin oportuns davant la ciutadania.

El Govern de Sabadell torna a fer una crida a la responsabilitat als grups municipals de l’oposició i a que posin els interessos de la ciutat per damunt de qualsevol altre interès partidista, polític o personal. Mentrestant, l’Ajuntament continua treballant amb normalitat i complint, com sempre ha fet, amb els procediments legals establerts. També vol reiterar, una vegada més, la voluntat de diàleg i de consens.