PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Comença el període de sol·licitud per obtenir una residència a Ca l’Estruch

Fins al 5 d’abril, està obert el període de sol·licitud per obtenir una residència a Ca l’Estruch. El període de la residència serà de l’1 de juliol al 31 de desembre de 2013 i s'adreça a companyies professionals.

Les estades ofereixen un espai de treball per a companyies i creadors visuals i, segons disponibilitat, possible residència tècnica i allotjament.

L'Estruch, Fàbrica de creació de les arts en viu, és un equipament municipal de Sabadell que compta amb diferents espais de residència i de difusió escènica. La convocatòria que s’ha obert s’adreça a diferents modalitats artístiques:  dansa i nous formats escènics, circ, arts visuals - performance, Sabadell obert (artistes visuals locals), projectes multimèdia i projectes multifònics.

Cada modalitat té uns requisits propis per a optar a la residència. Així, per exemple, els projectes de dansa contemporània i moviment i projectes de nous formats escènics estan destinats tant a persones físiques com a col·lectius i companyies de dansa i nous formats escènics, de l’àmbit europeu, de l'Estat espanyol o de Catalunya.

Pel que fa als criteris de selecció, s'han creat comissions de selecció de projectes formades per professionals del sector en cadascuna de les convocatòries. Aquestes comissions valoraran l'interès artístic de la proposta i la seva adequació als serveis i recursos oferts per L'Estruch. Es valorarà en tots els casos que les creacions siguin pròpies i també el grau d'investigació del projecte. Tanmateix, al tractar-se dels responsables de centres i programacions de referència a Catalunya, les diferents comissions també treballaran amb l'objectiu de donar màxima difusió a les propostes artístiques que siguin finalment seleccionades.

Es pot consultar cada modalitat de sol·licitud a http://www.lestruch.cat/ o bé trucant  al 93 717 25 71.

Els artistes seleccionats en qualsevol línia de convocatòria també podran accedir, segons projecte i disponibilitat, als altres serveis del centre, com ara sales d'assaig, medialab, espai multimèdia o teatre.

A banda de les dades del sol·licitant, cal  incloure un dossier descriptiu del projecte i currículum de l'artista o companyia (en format pdf, màxim 10 pàgines).

Els projectes seleccionats es faran públics el 3 de maig de 2013 al web de l'Estruch http://www.lestruch.cat.

Els objectius de l’Estruch passen per acollir i donar suport als creadors de dansa, teatre, circ imatge, arts visuals de tot Catalunya i de la resta de l'Estat i, fins i tot, internacionalment. Per aquest motiu, l’Estruch treballa a l'entorn de la creació artística emergent, apostant per la desaparició de les fronteres entre disciplines, el valor del procés, l'experimentació, la recerca de nous llenguatges artístics. També es vol facilitar la producció i el desenvolupament de les idees dels creadors: a través del programa de residències i ajudant en la recerca i la producció.

L’Estruch també ofereix activitats adreçades a la formació, intercanvi i diàleg entre companyies i artistes residents, fent possibles els intercanvis a nivell nacional i internacional. També potència la col·laboració amb altres centres o espais de creació, producció i difusió, nacionals i internacionals.

Tot això sense deixar de mantenir una programació estable al teatre i a la sala d'exposicions amb un clar compromís amb la contemporaneïtat i incloent també els projectes dels artistes residents . Una altra de les línies d’actuació de l’Estruch és crear nous programes de divulgació i formació, treballant per a la creació de públics entre els infants i els joves amb el projecte Estruch en viu.