PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Museu d’Història acull la presentació del llibre La guerra aèria a Catalunya (1936-1939) de David Gesalí i David Íñiguez (2)

Aquest dimecres, 6 de març, a les 7 de la tarda, el  Museu d’Història de Sabadell (c. de Sant Antoni, 13) acollirà la presentació del llibre La guerra aèria de Catalunya (1936-1939) a càrrec dels seus autors: David Gesalí i David Íñiguez, i de l’editor, Rafael Català, entre d’altres.

En el llibre, es fa referència al paper important que va tenir la indústria aeronàutica militar a Sabadell i a la funció estratègica de l’aeròdrom en la defensa de Barcelona i la seva aportació logística al front de guerra.

En aquest sentit cal destacar que en les instal·lacions de l’actual Aeroport de Sabadell es conserva un arsenal i polvorí subterrani de la Guerra Civil, únic al país, que forma part de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Al nucli urbà de Sabadell també es conserven altres edificis i construccions subterrànies relacionades amb el tema de la indústria aeronàutica i de la protecció de la població civil davant dels bombardejos aeris: la fàbrica Baygual i Llonch (on s’hi construïren avions Polikarpov I-15, els xatos), els refugis antiaeris dels carrers de Caresmar i de Buxeda, i el refugi antiaeri de l’Institut Pau Vila.

Aprofitant aquest acte s’ha instal·lat, al vestíbul del museu, una petita mostra de llibres sobre aquest tema de l’aviació militar durant la Guerra Civil, els quals són un exemple del ric fons personal d’Andreu Castells Peig que es custodia a l’Arxiu Històric de Sabadell.