PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Aquest matí s’ha celebrat la taula rodona Dones al capdavant de l’empresa

L’acte s’emmarca dins el Dia Internacional de la Dona

Aquest matí, de 9 a 11, s’ha celebrat la taula rodona Dones al capdavant de l’empresa. Aquesta activitat té per objectiu parlar i debatre amb diferents dones empresàries i directives sobre els factors que dificulten a les dones la creació de les seves empreses, l’accés al llocs de treball d’alta direcció i la igualtat de condicions laborals quan hi accedeixen.

Han participat en aquesta taula: 

·   Anna M. Renom, arquitecta superior, actualment gerent de Global Diversa (Agrupació d’Empreses del sector hàbitat en projecte col·laboratiu, que ocupa més de 300 persones).

·   Gemma Turmo, gerent de Mixos (petita empresa sabadellenca de serveis d’edició, maquetació i impremta).

·   Tona Codina, llicenciada en publicitat i relacions públiques, fa dos anys va iniciar el seu propi negoci, de serveis creatius, de consultoria i formació en comunicació. També és l’actual presidenta de la Xarxa OniOn.

·   Teresa Sala, llicenciada en ciències econòmiques i empresarials, actualment és Sòcia Directora d’S&B Gestión Empresarial, dedicat a gestió i organització estratègica, econòmica i financera per a l’empresa. A més, és la Vicepresidenta de l’Associació de Directives, Empresàries i Professionals del Valles (ADE Vallès).

·   Elisa Peñalver, llicenciada en Filosofia i lletres i gerent de l’empresa Disnova – Hermanos Peñalver, empresa distribuïdora d’hostaleria.

La tinenta d’alcalde de Serveis Centrals, Economia i Indústria, Montserrat Capdevila, ha presentat i moderat la taula i ha comentat que “les dones que posen en marxa la seva empresa no deixen d’incrementar-se. Aquesta situació també és present a Sabadell. Pel que fa al servei de creació i consolidació d’empreses del Vapor Llonch, s’observa que són moltes les dones que utilitzen aquest servei de l’Ajuntament de Sabadell per assessorar-se i tramitar tot el necessari per materialitzar la seva idea de negoci o consolidar el seu projecte empresarial”. En aquest sentit, ha afegit que “durant l’any 2012, el Programa de Creació i Consolidació d’Empreses va atendre un total de 875 persones en primera visita, pràcticament la meitat dones. A l’Ajuntament també treballem per donar una oportunitat a totes les dones que potser no poden aspirar a crear o consolidar una empresa per manca de formació. De fet, més de la meitat de les persones que van assistir l’any 2012 a les activitats de formació empresarial del Vapor Llonch van ser dones. Dels 164 participants a les accions formatives dels quals disposem d’aquesta informació, el 49% han estat homes i el 51% dones. Voldríem que aquesta igualtat que està en la base de la societat també es veiés reflectida en la societat i els seus àmbits de poder com ara els càrrecs directius, que només són ocupats en un 3% dels casos per dones”.

La taula ha estat organitzada pel departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

Aquesta tarda, Mònica Geronès (historiadora i subdirectora general d’Igualtat d’Oportunitats en el treball 2006-2011) analitzarà l’evolució de la dona al món laboral i els efectes de la crisi econòmica, amb la conferència Dones XXI a l’Auditori del Centre Cívic de la Creu Alta - Cal Balsach a les 19.30 hores.