PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Presentació de la IV Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte de Sabadell

La Taula de Diversitat de Creences i Conviccions compta amb representants de les 9 confessions i conviccions diferents de la ciutat, que es troben en més de 60 centres de culte. També hi ha  el Moviment Ecumènic i el Grup de Diàleg Interreligiós que cerca el diàleg i l’apropament entre els membres de les diferents confessions, trobant-se i posant en comú tot allò que els uneix, compartint debats i reflexions, i anant més enllà de les litúrgies pròpies i les singularitats de les seves confessions.

Tal com ha comentat Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania, en la roda de premsa aquest matí: ”En primer lloc, cal agrair les diferents comunitats i representants dels centres de culte que es podran visitar lliurament aquest dissabte. A l’Ajuntament estem compromesos amb la dignitat i qualitat de vida des del total respecte per les creences de cadascú. Més enllà de ser una opció de culte, no cal oblidar que tots fan una important feina social i ètica. Sabadell compta amb més de 60 centres de culte. Emmarquem aquesta jornada en el pacte de valors i ho fem amb un doble objectiu: conèixer la feina que s’hi fa i compartir. La cohesió social només pot ser fruit de la confiança i aquesta només sorgeix del coneixement mutu”.

Per la seva banda, Ester Conde de l’Església de Crist dels anglicans ha volgut comentar que ”tenim presència a la ciutat des del 1903, i separem els serveis socials dels religiosos. Actualment tenim una comunitat activa d’uns 40 membres”.

Mn. Marco Antonio Guerra, de la Parròquia Catòlica de Sant Roc de Can Puiggener, ha manifestat que “és important la tasca social i espiritual de les esglésies. Fa 50 anys que estem a Can Puiggener i treballem activament per les famílies que ho necessiten amb el Banc d’Aliments, el Rebost Solidari i la Creu Roja”.

Nagib el Bachidi, de l'Associació musulmana Ar-risalah de Can Puiggener, ha comentat en la roda de premsa que: “Vam néixer a la ciutat l’any 1996, tenim una comunitat d’unes 300 persones, que fem oracions 5 cops al dia i tenim com a objectiu la pau i la convivència”.

Baltasar Suárez, representant de Testimonis de Jehovà, ha comentat que “Estem a la ciutat des de 1957, i actualment tenim oberts 3 sales del regne. El nostre principal objectiu és donar a conèixer la paraula de la Bíblia”.

Franc Cegarra de l'Església evangèlica de la Resurrecció ha afegit que “estem a la ciutat des del 2010, al barri de Can Feu, i el nostre és un centre familiar cristià”. Cegarra també ha volgut agrair la feina de l’Ajuntament per fer el diàleg tan fàcil i d’una manera tan sensible per totes les creences.

Finalment, Teresa Relat, com a representant de Grup de Diàleg Interreligiós, ha comentat que “vaig començar pensant que de veritat només n’hi havia una de sola i ara sé que cadascú té la seva i n’hi ha diverses. No hi pot haver pau en el món sense la pau entre les religions”. Relat també ha comentat que el seu moviment va sorgir als anys 50 a la ciutat.

Fruit d’aquest treball en comú, des de fa 4 anys es va impulsar la iniciativa de celebrar unes jornades de portes obertes als centres de culte de la ciutat. Ara, després de tres edicions fetes, arriba el programa de la IV Jornada de portes obertes als centres de culte.

Aquest programa vol obrir les portes dels centre de culte representats en la Taula de Diversitat de Creences i Conviccions de Sabadell a persones de diferents confessions religioses, veïns i públic en general, donant a conèixer la labor social que es fa quotidianament.

També vol motivar els membres d’aquestes comunitats a visitar, amb el mateix esperit d’acostament i bona voluntat, altres centres de culte de la ciutat, promovent amb aquest acostament el coneixement i respecte mutus.

Aquesta activitat s’emmarca en un conjunt d’actes de ciutat, que cerca la proximitat a la ciutadania, aprofundint en el treball en els valors de la convivència.

El programa de la jornada vol promocionar el Pacte de Valors. Per aquesta raó, els membres de la Taula de Diversitat de Creences i Conviccions, han optat per escollir el valor de l’Amor. Com l’actitud que ens permet conèixer els altres, superant l’interès propi des de l’altruisme i exercint empatia amb qui ens envolta. Tot reconeixent la vessant emocional de les relacions humanes, entenent que l’amor cap als altres és necessari per a la qualitat de la bona convivència a la ciutat. Reconèixer i estimar s’ha de traduir en compromís, sensibilitat i solidaritat. Aquesta és l’actitud present en totes les comunitats de la ciutat, portant-lo a la pràctica des de la seva vessant més social, en l’atenció a les persones i als col·lectius més vulnerables.

El programa de la  IV Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte comença el dimarts 9 d’abril i acaba el diumenge 21. El dissabte 13 d’abril es dedicarà a visitar els 4 espais de culte de la ciutat. El programa és molt ampli i compta amb la col·laboració de les comunitats que han fet possible diversos actes com la presentació del llibre Mirada de pau del pare Botan a l’Església Evangèlica del Redemptor, una xerrada sobre Espiritualitat i Convivència per part de l’Associació Brahma Kumaris, una conferència sobre “Jesucrist i l’ètica cristiana al segles XXI a càrrec del teòleg Pere Olivella de l’Església Adventista del Setè Dia de Sabadell, una reunió oberta del Grup de Diàleg, la presentació de les Jornades Bíbliques per part de la Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya per part de l’Església Evangèlica del Redemptor, i com a acte central comptem amb la presentació del llibre Chicago o una immersió al bressol del Gospel, de l’autora local Conxita Tarruell, el dimecres 10 d’abril, a la Biblioteca Vapor Badia, amb un petit tastet de Gospel a càrrec de la Coral del Redemptor.

Les visites als centres de culte del dissabte 13 d’abril es concentraran a l’espai de la tarda. Al matí es podrà visitar el Saló del Regne dels Testimonis de Jehovà del passatge de l’Alguer, 20. I a la tarda les visites  i l’itinerari i horari serà el següent:

16 h         Visita a l'Església  de Crist. c. del Sol, 208 (Centre)

17 h          Visita a la Parròquia de Sant Roc. C. Florit, 25. (Can Puiggener)

18 h          Visita a l'Oratori de Can Puiggener - Comunitat Ar-rissalah. C. Las Navas, 78.

19 h         Visita a l'Església Evangèlica de la Resurrecció. c. de Colòmbia, 6 (Can Feu).