PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Vapor Llonch registra de nou un màxim d’alumnes de centres d’ensenyament de Sabadell en les seves xerrades sobre emprenedoria

El servei de creació d’empreses de Vapor Llonch continua treballant amb les escoles i instituts del municipi organitzant xerrades sobre emprenedoria entre el seu alumnat. Sota el títol “sensibilització per emprendre” de forma periòdica s’organitza aquesta activitat per als centres d’ensenyament de la ciutat, on el Vapor Llonch avala més de 10 anys d’experiència en l’organització d’aquest tipus de xerrades.

Durant l’any 2012 s’han superat els registres de tots els anys anteriors. En concret, s’han desenvolupat 36 xerrades gràcies a la col·laboració i implicació del professorat. Un total de 870 alumnes han participat en aquesta activitat. Aquesta xifra suposa un increment percentual del 210%, es a dir, més del triple respecte a les dades de l’any anterior.

Molts centres s’han decidit a introduir aquestes xerrades i han sol·licitat el servei que ofereix el Vapor Llonch arran de l’entrada en vigor del Decret 51/2012 del Departament d’Ensenyament de la Generalitat en què s’estableix la implantació de l’assignatura d’emprenedoria a 3r d’ESO com a matèria optativa. Aquesta assignatura pretén ajudar l’alumnat a prendre decisions sobre el seu futur estimulant la seva creativitat i iniciativa emprenedora, entesa no només com un conjunt de qualitats i habilitats necessàries per crear una empresa, sinó com la capacitat de convertir idees en accions, esdevenint així una actitud general que pot ser d’utilitat tant en activitats professionals, com en la vida quotidiana.

Els tècnics del servei de suport empresarial de Promoció Econòmica s’encarreguen de realitzar la sessió informativa als centres que ho sol·liciten. L’activitat  es pot desenvolupar al Vapor Llonch (Ctra. de Barcelona, 208 bis), al Centre de Promoció Empresarial (C. Tres Creus, 236)  o al propi centre educatiu.

Programa integral de sensibilització

Aquestes xerrades s’emmarquen en el conjunt d’accions que des de l’Ajuntament es desenvolupen en col·laboració amb els centres d’ensenyament de la ciutat per apropar el sistema educatiu i el món laboral, fomentant l’autocupació.

Addicionalment a les xerrades, des del Vapor Llonch es continua oferint enguany els Tallers de Creativitat  posats en marxa durant 2012. Aquesta proposta d’una única sessió de dues hores de durada està adreçada a l’alumnat per treballar la creació d’un producte, un logotip i un lema per l’empresa d’una forma conjunta dins de classe. D’altra banda, enguany es posa a disposició dels centres educatius també un nou format de programa integral que consta de set sessions d’una hora de duració cadascuna realitzada mitjançant l’equip tècnic del Vapor Llonch. En aquesta activitat, es compta amb la col·laboració d’empresaris de la Xarxa ONION, una xarxa de cooperació empresarial de microempreses que aporten la seva visió pràctica i propera a les sessions.

Joc interactiu

A més d’aquestes activitats, des del Vapor Llonch s’ha creat un joc interactiu multimèdia per promoure l’esperit emprenedor entre els joves. Aquesta eina està a disposició dels centres d’ensenyament de la ciutat i rep el nom de “Joves Emprenedors/es” i el seu objectiu principal és simular la creació d’una empresa per consolidar l’acció com una opció laboral més.

Alhora amb aquesta eina s’ofereix la possibilitat de desmitificar les idees preconcebudes que es tenen sobre les persones emprenedores. El joc també proposa al jove conèixer les seves principals potencialitats i mancances com a emprenedor així com pensar, descriure i elaborar una idea de negoci.  Aquesta eina es fa arribar als joves principalment a través dels centres d’ensenyament de secundària, cicle formatius o de formació ocupacional des d’aquest curs acadèmic.