PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell se suma a la commemoració del Dia Mundial de l’Aigua i a la campanya L’Hora del Planeta

Sabadell se suma a la commemoració del Dia Mundial de l’Aigua i a la campanya L’Hora del Planeta

Pel que es refereix a l’Hora del Planeta, es tracta d’un moviment global nascut l’any 2007 a Sidney com a gest simbòlic per cridar l’atenció sobre el canvi climàtic. Avui mobilitza milions de persones en uns 200 països. La campanya parteix de la premissa que 60 minuts pot semblar poc però si milions de persones en tot el món s’uneixen, aquesta hora es converteix en milers d’hores d’acció pel planeta i en una inspiració per a milions de ciutadans i ciutadanes.

Dia Mundial de l’Aigua

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l’Aigua, aquesta setmana s’ha celebrat la cloenda de la 37a edició del programa educatiu EDUCASSA, impulsat per l’Ajuntament i Aigües de Sabadell, durant el qual es van lliurar els premis del Concurs de Dibuix CASSA.

Les activitats continuen dissabte i diumenge amb l’escape-room Missió Planeta impulsat per Aigües Sabadell i que es portarà a terme a l’Aula de l’Aigua (c. Concepció, 14). Amb l’activitat es pretén que els participants descobreixin a través del joc els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).  La proposta té una durada de 60 minuts i per prendre-hi part és necessari reservar cita prèvia:  https://www.aiguessabadell.cat/ca/missio-planeta

L’Ajuntament s’ha adherit també a la campanya impulsada per la Xarxa de Ciutats i Pobles de Catalunya de la Diputació de Barcelona, per centrar l’atenció en la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible d’aquest recurs. En aquest marc, s’organitzen diverses activitats que es poden consultar aquí.

Precisament en relació amb l’aigua, l’Ajuntament i Aigües Sabadell estan impulsant una xarxa per incrementar l’ús d’aigües regenerades i freàtiques a la ciutat. Amb la nova xarxa, Sabadell distribuirà aigua procedent de la depuradora o bé de mines i pous equivalent al 20% de l’aigua que la ciutat consumeix en un any, tot estalviant així aigua potable i contribuint a l’adaptació al canvi climàtic, més enllà de l’actual situació de sequera.