PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El decret de sequera de la Generalitat obliga l’Ajuntament a buidar el llac del Parc Catalunya

El decret de sequera de la Generalitat obliga l’Ajuntament a buidar el llac del Parc Catalunya

La decisió s’ha pres davant la impossibilitat de poder aportar més aigua al llac, fet que no permet assegurar la necessària recirculació i qualitat d’aquest element.

La situació està provocant la degradació de l’aigua del llac, la qual cosa pot tenir efectes adversos sobre la fauna i també la ciutadania.

En cas que el llac es mantingués amb la reserva hídrica actual, la degradació de l’aigua aniria augmentant i podria causar efectes adversos, com ara l’aparició de males olors o la possible presència de patògens.

El buidatge del llac es durà a terme de forma progressiva i s’aprofitarà per netejar el vas i fer les reparacions que siguin necessàries.

La situació ha empès l’Ajuntament a buidar també el llac petit situat a la Plaça de l’Argub, ja que per raons tècniques no es podia continuar alimentant de l'aigua del llac. De la mateixa manera, s’ha aturat l’activitat de l’embarcador.

Es procedirà al tancament perimetral de l’espai per raons de seguretat i es senyalitzarà de forma adient tota la zona.

L'Ajuntament ha demanat a la Generalitat poder mantenir el nivell de l'aigua del llac amb aigua freàtica procedent d’una mina propera. Els informes avalen que es podria fer servir sense afectar l'aigua de boca i l'Ajuntament està pendent de la resposta de la Generalitat.

El buidatge també es treballa amb Benestar Animal pel que fa a la fauna del Llac. Aquesta viu en llibertat i, per tant, es mou, s'alimenta i es reprodueix de manera totalment autònoma. Des de l’Ajuntament es vetllarà per la fauna i es mantindran les casetes i els espais actualment preparats per acollir-los.