PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell organitza diverses activitats per reivindicar la memòria de la Segona República, la Guerra Civil i les Brigades Internacionals

Sabadell organitza diverses activitats per reivindicar la memòria de la Segona República, la Guerra Civil i les Brigades Internacionals

Dissabte, 13 d’abril s’ha organitzat la sortida Ruta pels espais de la Batalla de l’Ebre, en col·laboració amb el Centre Cultural Torre-romeu i Sabadell per la República.  Una excursió per diferents espais rellevants d’aquesta batalla, com són el Memorial de Camposines, les trinxeres de Les Devees, el Centre d’Interpretació Internacional a l’Ebre i el Poble Vell de Corbera d’Ebre. Per inscriure’s cal trucar al 688 48 26 08 (Centre Cultural Torre-romeu).

Dijous, 18 d’abril, al Museu d’Història de Sabadell, tindrà lloc la presentació del llibre Albano Rosell. Hacia el ideal. Textos libertarios (1947-1959), a càrrec d’Eduard Masjuan Bracons i Sergio Yanes. I dissabte, 20 d’abril, al mateix Museu, hi haurà la conferència Brigadas Internacionales en el Sector Tarancón, a càrrec de Máximo Molina Gutiérrez, president de la Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica de Cuenca i de Matías Viotti Barlabato, també membre de l’associació. Totes dues activitats seran a les 18.30 h.

El 27 d’abril a les 20 h es representarà, al Teatre Principal, l’obra de teatre Una nova primavera. Història de les Brigades Internacionals, amb Iván Campillo i Mireia Clemente. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva a sabadellcultura.koobin.cat.

El programa d’activitats també inclou diferents exposicions al Museu d’Història de Sabadell. Fins al 28 d’abril es pot veure la mostra Balbina Pi i Sanllehí, sabadellenca d’adopció  i del 8 de maig al 30 de juny es podrà visitar Ciutat Refugi. Sabadell 1936-1939, ambdues comissariades per Genís Ribé Monge. Aquesta darrera exposició forma part del cicle d’exposicions compartides Memòria en Xarxa impulsat per la Diputació de Barcelona i que enguany es presenta amb el lema I tu? Què has fet per la victòria?

Actes institucionals

El 14 d’abril, Dia de la Proclamació de la Segona República, la bandera tricolor de la Segona República penjarà a la façana consistorial com en anys anteriors.

D’altra banda, el 26 d’abril a les 15.45 hores, coincidint amb la data i hora del bombardeig de Gernika del 1937, es farà sonar la sirena d’alarma antiaèria de la Guerra Civil conservada al terrat de l’Ajuntament i encara activa, que està “agermanada” amb la sirena de Gernika, ja que es van fabricar a la mateixa indústria sabadellenca.