PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Museu d’Art presenta el catàleg de l’exposició Els Cercles de Feliu Elias a Sabadell

El Museu d’Art presenta el catàleg de l’exposició Els Cercles de Feliu Elias a Sabadell

El catàleg recull i amplia els continguts de la mostra que es va presentar al Museu d’Art l’1 de setembre del 2022 i que es va poder visitar fins al 29 de gener del 2023. Inclou el text  Els cercles de Feliu Elias a Sabadell de Mariona Seguranyes Bolaños i Elvira Elias Cornet i l’Art d’il·lustrar, de Joan Miquel Llodrà, així com la transcripció de la taula rodona Els cercles familiars de Feliu Elias amb Joan Elias, Pau Mundó, Joan Miquel Llodrà i Rosa Regàs, moderada per Mariona Seguranyes, que va tenir lloc el 17 de desembre del 2022. També recull una selecció d’imatges i la catalogació de totes les obres i documents que van formar part de l’exposició.

L’exposició

El MAS va presentar, al 2022, la mostra Els Cercles de Feliu Elias a Sabadell per acompanyar l’exposició que el Museu Nacional d’Art de Catalunya li va dedicar al pintor. En aquest cas, la mostra revisava la vida dels membres de la família Elias, entre els quals destaquen, especialment, Francesc i Lluís; el primer, vidrier i ceramista, amb un gran domini tècnic i el segon, conegut com Anem, dibuixant i comediògraf.

L’exposició permetia repassar la memòria de Feliu Elias a Sabadell alhora que feia reflexionar sobre la rellevància cultural d’una època a Catalunya. La mostra, entre ceràmiques, olis, dibuixos, fotografies, escultures i correspondència, aplegava més de 200 obres de diverses procedències, com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu del Disseny de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca Pare Fidel Fita d’Arenys de Mar, l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, la Fundació Francesc Pujols, el Museu d’Arenys de Mar i el Museu Thermalia de Caldes de Montbui, a més de diverses col·leccions particulars i familiars.